Majoránnás csirke krumpliágyon
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
937
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
3752
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
136
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.6 g
Zsír
-
Összesen 66.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1096.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 363 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 371 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 443 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 644 micro
-
β-karotin 1694 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
937
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 214.3 g
Zsír
-
Összesen 267.8 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1036 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4385.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 358 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 2008 mg
-
Nátrium 1452 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1483.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1772 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 116 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 745 mg
-
Retinol - A vitamin: 1099 micro
-
α-karotin 2577 micro
-
β-karotin 6776 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 483 micro
Összesen
3752
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 94 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 94 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db alma
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db vöröshagyma
-
0.5 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 kávéskanál fűszerpaprika
-
1.5 ek majoranna
-
5 szelet bacon
-
10 dkg vaj
Elkészítés
- A csirkét besózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, és jól bedörzsöljük majoránnával.
- A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk.
- A krumplit a sütőzacskó aljára helyezzük el, majd a tetejére helyezzük a befűszerezett csirkét, annak a tetejére pedig a bacont.
- A zacskóba a hús mellé tesszük az almát, a paradicsomot, a megtisztított hagymát és a sárgarépát. A vajat szeletekben a tetejére helyezzük. A sütőzacskót bezárjuk, és tűvel megszúrkáljuk a tetejét, hogy a felesleges gőz el tudjon majd távozni.
- Az egész zacskót egy tepsibe helyezzük, és 180°C-on, alsó-felső sütés módon kb. egy órán át sütjük.
- Ekkor megnézzük, hogy a hús megpuhult-e. Ha igen, akkor a zacskót eltávolítjuk, és kb. 10-15 perc alatt, sűrű locsolgatás mellett a húst pirosra sütjük.
- Sütés ideje: 75 perc
- Receptkönyvben: 235
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 42310
- Feltöltés dátuma: 2009. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet a férjemtől tanultam, aki a csirkét egészben használja fel. Egyszerű, gyors, és egyúttal a köret is kész.