r
Nosalty Logó

Majoránnás csirke krumpliágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Majoránnás csirke krumpliágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 937 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3752 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    371 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    644 micro
  • β-karotin
    1694 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 937 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    214.3 g

Zsír

  • Összesen
    267.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1036 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4385.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    2008 mg
  • Nátrium
    1452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1483.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1772 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1099 micro
  • α-karotin
    2577 micro
  • β-karotin
    6776 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 3752 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    94 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét besózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, és jól bedörzsöljük majoránnával.
  2. A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk.
  3. A krumplit a sütőzacskó aljára helyezzük el, majd a tetejére helyezzük a befűszerezett csirkét, annak a tetejére pedig a bacont.
  4. A zacskóba a hús mellé tesszük az almát, a paradicsomot, a megtisztított hagymát és a sárgarépát. A vajat szeletekben a tetejére helyezzük. A sütőzacskót bezárjuk, és tűvel megszúrkáljuk a tetejét, hogy a felesleges gőz el tudjon majd távozni.
  5. Az egész zacskót egy tepsibe helyezzük, és 180°C-on, alsó-felső sütés módon kb. egy órán át sütjük.
  6. Ekkor megnézzük, hogy a hús megpuhult-e. Ha igen, akkor a zacskót eltávolítjuk, és kb. 10-15 perc alatt, sűrű locsolgatás mellett a húst pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 42319
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a férjemtől tanultam, aki a csirkét egészben használja fel. Egyszerű, gyors, és egyúttal a köret is kész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...