Majonézes padlizsánkrém Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g padlizsán59 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
31g napraforgó olaj276 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
354
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g padlizsán238 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
125g napraforgó olaj1105 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1418
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
86.5g padlizsán21 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
10.8g napraforgó olaj96 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
124
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 223.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
354
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 132.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 691 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 894.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 567 micro
Összesen
1418
kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
-
1 kg padlizsán
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db tojássárgája
-
1 tk mustár
-
125 ml napraforgó olaj
-
1 tk citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánt mossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A vágott felülettel lefele egy tepsibe rakjuk.
- A 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük.
- A sütőből kivesszük, a padlizsán húsát egy kanál segítségével kikaparjuk. Egy szűrőbe rakjuk, és kb. 1 órát hagyjuk szűrődni.
- A majonézhez: A tojássárgát a mustárral a kézi mixer habverőjével elkeverjük, majd lassan, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat. A majonézt sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
- A fokhagymát meghámozzuk, durvára vágjuk. A padlizsánt és a fokhagymát konyhagéppel pürésítjük. Hozzáadjuk a majonézt, és krémesre keverjük. A krémet sóval, borssal fűszerezzük.
- Sütés hőfoka: 225 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3941
- Feltöltés dátuma: 2020. június 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Fokhagyma helyett elkészíthetjük a krémet vöröshagymával is, vagy akár mindkettővel.