Majonézes-kefires burgonyasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
A salátához
-
250g burgonya144 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
100g kefir61 kcal
-
20g majonéz107 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
1g cukor5 kcal
A díszítéshez
Összesen
349
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
A salátához
-
1000g burgonya578 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
400g kefir244 kcal
-
80g majonéz428 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
5g cukor19 kcal
A díszítéshez
Összesen
1400
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 766.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 306 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 290.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 310 micro
-
β-karotin 765 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
349
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 66.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3066.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 666 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 251 mg
-
Foszfor 888 mg
-
Nátrium 1225 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1160.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 412 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 164 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3060 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 371 micro
Összesen
1400
kcal
- 2% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és karikára szeleteljük.
- Készítünk 1/2 l cukros-ecetes salátalevet, amibe belekeverjük a burgonyát. Legalább 1 órát hagyjuk benne állni.
- A kefirt összekeverjük a majonézzel, mustárral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk a leszűrt burgonyát és a felkockázott hagymát.
- Egy tálon eligazgatjuk tortaformában. Ízlés szerint dekoráljuk sárgarépa karikákkal és olívabogyókkal.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 3888
- Feltöltés dátuma: 2012. március 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1203 recept
Millióféleképpen lehet a burgonyasalátát díszíteni.