Majonézes karfiolsaláta Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
36
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
210
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
36
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 520.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 285.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1442 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 520 micro
Összesen
210
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 227 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
35
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd fövő sós vízbe tesszük, és kb. 10-15 perc alatt megfőzzük.
- Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint apróra vágjuk.
- A mártáshoz a majonézt elkeverjük a joghurttal és a citromlével.
- Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük.
- A mártáshoz keverjük a karfiolt, és a vékony karikákra vágott hagyma zöldjét.
- Lefedve kb. 30 percet hűtőben pihentetjük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 405
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 44
- Össznézettség: 26255
- Feltöltés dátuma: 2014. október 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Előételként vagy sült húsok mellé köretként.