r
Nosalty Logó

Májkrémes csirkemell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csiki Piroska
Májkrémes csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A hús előkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 388 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A hús előkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 1554 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A hús előkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 135 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2576 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2544 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1317 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 388 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3577.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1969 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10303 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1912 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10177 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1356 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    5269 micro
  • Lut-zea
    961 micro
Összesen 1554 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    911 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    900 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    466 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A hús előkészítéséhez

  1. A csirkemellet középen elvágjuk, majd éles késsel mindkét darabot szétnyitjuk, hogy minél nagyobb szeletet kapjunk. Fólia közé téve enyhén kiklopfoljuk, fűszerezzük, és megkenjük olajjal. Hűtőbe tesszük, amíg a májat elkészítjük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, olajon elődinszteljük. A májat megtisztítjuk az erektől, rátesszük a hagymára, hozzáadjuk a fokhagymát, fűszerezzük, összeforgatjuk, és 5 perc után levesszük a lángról.
  3. Hozzáadjuk a szalonnát, mixeljük, és egyenletesen elkenjük az előkészített húson.
  4. Feltekerjük, megtűzzük, vagy cérnával körültekerjük. Olajban kisütjük.
  5. Tálalás előtt megszabadítjuk a segédeszközöktől (cérna, hústű vagy fogvájó).
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 10374
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májkrémes csirkemell
Csiki Piroska 230 recept

Tálalhatjuk melegen körettel és savanyúsággal főételként, vagy hidegen zöldségsalátával. Készíthető sütőben is, de serpenyőben gyorsabb.

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...