r
Nosalty Logó

Májgaluskaleves Gogi Mónitól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Májgaluskaleves Gogi Mónitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2211 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1161.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1897 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1549 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    3553 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 553 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    121.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4647.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    1614 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7590 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    899 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1483 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6197 micro
  • α-karotin
    4971 micro
  • β-karotin
    14211 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    72 micro
  • Lut-zea
    3363 micro
Összesen 2211 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkefarhátot feltesszük főni 2-3 liternyi vízben, megsózzuk.
  2. Amikor felfő a levealapunk, leszedjük a habját, s beletesszük a felaprított zöldségeket és egy fej hagymát, és megborsozzuk.
  3. A csirkemájat betesszük az aprítóba, és pépesere daráljuk, hozzátesszük a 2 toját, az összevágott petrezselyemzöldet és vöröshagymát, a zsemlemorzsát és sót, borsot, majd összekevetetjük az egészet a géppel. Félretesszük egy kicsit pihenni.
  4. Amikor a zöldségek megpuhultak a levesben, beleszaggatjuk a galuskákat, s még 15 percig főzzük, éslehet is tálalni.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 20661
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az unokahúgom nagyon szereti a főtt szopogatós csirkehúst, de a májgombócot is, így ötvöztem neki a kettőt. Először megeszi Szandra a májdombóclevesét, aztán elszórakozik a csirkefarhát és a csirkenyak megeszegetésével...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...