Májgaluskaleves ahogy zora készíti
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
zora
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A májgaluskához
-
38g csirkemáj45 kcal
-
4 kcal
-
1g vöröshagyma0 kcal
-
14g zsemle37 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A leveshez
-
75g csirkeaprólék110 kcal
-
75g libaaprólék156 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
375g víz0 kcal
A grízgaluskához
Összesen
508
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A májgaluskához
-
150g csirkemáj179 kcal
-
18 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A leveshez
-
300g csirkeaprólék441 kcal
-
300g libaaprólék623 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1500g víz0 kcal
A grízgaluskához
Összesen
2041
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A májgaluskához
-
4.5g csirkemáj5 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
0.1g vöröshagyma0 kcal
-
1.6g zsemle4 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A leveshez
-
13 kcal
-
9g libaaprólék19 kcal
-
9.7g sárgarépa4 kcal
-
2.7g fehérrépa2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
5.4g karalábé1 kcal
-
4.8g zeller2 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45.2g víz0 kcal
A grízgaluskához
Összesen
62
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 30.5 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1028.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 641.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1997 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 303 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 1400 micro
-
α-karotin 2480 micro
-
β-karotin 5928 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 16 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
508
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 122 g
Zsír
-
Összesen 111.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4113.5 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 499 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 1866 mg
-
Nátrium 1228 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 2566.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7988 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 29 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1212 micro
-
Kolin: 648 mg
-
Retinol - A vitamin: 5599 micro
-
α-karotin 9919 micro
-
β-karotin 23710 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 63 micro
-
Lut-zea 1259 micro
Összesen
2041
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 299 micro
-
β-karotin 715 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
A májgaluskához
-
15 dkg csirkemáj
-
0.5 teáskanál napraforgó olaj
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
A leveshez
-
30 dkg csirkeaprólék
-
4 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
6 szem bors
-
1.5 l víz
A grízgaluskához
Elkészítés
A májgaluskához
- Az aprólékot és a zöldségeket hideg vízben feltesszük főni sóval, szemes borssal és a zöldségekkel. Takarékon főzzük, amíg a husik megfőnek.
- Ha megfőtt, a levest átszűrjük, a zöldséget egyforma nagyságúra felkockázzuk.
- A kifőtt májgaluskát és a grízgaluskát is beletesszük, megszórjuk friss apróra vágott petrezselyemmel.
- Májgaluska elkészítése:
- A zsíradékon megpirítjuk a vöröshagymát, a tűzről levesszük, és hozzáadjuk a lekapart májat, a kifacsart áztatott zsemlét, a tojást, a fűszereket és annyi lisztet, hogy galuska keménységű tésztát kapjunk.
- Egy órai állás után nedves kanállal vízben kifőzzük, majd beleteszzük a levesbe. Van, aki rögtön a levesbe szaggatja.
- Grízgaluska készítése:
- A tojást pici sóval és pici sütőporral villával összekeverjük, és annyi búzadarát adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk.
- 1 órán át állni hagyjuk, majd vízben kifőzzük lassan forralva. Egy hústűt beleszúrva érezni lehet, ha megfőttek a galuskák.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 13908
- Feltöltés dátuma: 2012. október 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
zora
58 recept
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a grízgaluska elsőre összejött. Sőt! Szerintem nagyon sok tojást és darát dobtam ki, mire sikerült. Érdemes vele próbálkozni, mert nagyon finom levesbetét.