r
Nosalty Logó

Májfasírt kocka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Májfasírt kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 493 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1971 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1360.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    205 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13043 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13043 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 493 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.8 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2768 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5440.6 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    488 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    192 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    2653 mg
  • Nátrium
    1431 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    820 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52171 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    209 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    127 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1836 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 1971 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4074 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4074 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük.
  2. A zsemléket tejjel leöntjük, a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük.
  3. A májat ledaráljuk.
  4. A májhoz keverjük a hagymát, a kinyomkodott zsemléket, a tojássárgáját, sót, borsot, majorannát ízlés szerint és a habot.
  5. Olajjal kikent tepsibe öntjük, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 11123
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Ajánló

Készíthetjük marhamájból, akár csirkemájból is. Burgonyapürével tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Hétköznapi ebédre ideális, gyorsan elkészül, egyszerű és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...