r
Nosalty Logó

Majdnem fitt szamócás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lesteria
Majdnem fitt szamócás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 610 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 2444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 150 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 610 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    118.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1786.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    963.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    466 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1112 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    888 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 2444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a liszteket elmorzsoljuk a hideg margarinnal, majd hozzáreszeljük a citromhéjat.
  2. Ezután hozzáadjuk az erythritolt (vagy bármely szilárd édesítőt) és a vaníliás cukrot, majd a tojással együtt gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tészta összeállításához szükség lehet 1-2 evőkanál hideg tejre is.
  3. Folpackba csomagolva a hűtőben legalább fél órát pihentetjük a kész tésztabucit.
  4. Az almákat megpucoljuk, nyolcadokba vágjuk és vékonyan felszeleteljük. A szamócát megmossuk, majd ízlés és művészi indíttatás szerint feldaraboljuk (négybe-félbe-karikázva-szeletelve). Én rusztikusan szeretem. :) Az arány változhat, de a töltelék végsúlya legyen kb. 1 kg. Hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat, a fahéjat, vaníliaaromát és a keményítőt, majd alaposan összekeverjük, és mehet a pitébe.
  5. A pite összeállításakor a tészta 2/3 részét kinyújtjuk, majd vajazott-lisztezett piteformába tesszük, a lelógó széleket lenyisszantjuk. A tészta maradék 1/3 részét is kinyújtjuk, és ujjnyi széles csíkokra vágjuk (ez majd a rácsozáshoz kell).
  6. A zabpehellyel megszórjuk a formában heverő tésztát (erre azért van szükség, hogy felszívja a szamóca epikus mennyiségű levét), majd a tölteléket ráhalmozzuk, és kicsit elegyengetjük.
  7. Az elkészített tésztacsíkokkal berácsozzuk a pite tetejét, lekenjük tojássárgájával, és 200°C-ra elmelegített sütőbe toljuk (légkeverésen). 10 percig 200°C-on sütjük, majd a mérsékeljük a hőmérsékletet 180°C-ra, és így sütjük aranybarnára (kb. még 30 perc).
  8. Eléggé lehetetlen, de érdemes megvárni, míg kihűl a süti, akkor a sok-sok csodás szaft a keményítőtől megszilárdul, és nem folyik világgá. :) Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2395
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 04.

Ajánló

Magában is isteni, de a vaníliafagyi vagy a tejszínhab verhetetlen mellé. Nekem most egy házi tejeskávé passzolt hozzá a délutáni kávészünetben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Majdnem fitt szamócás pite
Lesteria 4 recept

Imádok pitét sütni, számomra az egyik legotthonosabb érzés a világon. De ha rágondolok arra a rengeteg vajra, aztán meg rögtön a diétámra....hát nem összeegyeztethető. Mostanság próbálok olyan recepteket kikísérletezni, amik valamennyire kevésbé kalória- (na meg zsír és cukor-)dúsak, mint az eredeti társaik, de azért nem is vesztenek annyit az élvezeti értékükből, hogy egy fűrészporos ajtókilinccsel vetekedjenek...azaz igyekszem az arany középút felé. Ez a pite alacsony zsírtartalmú (60 %) margarinnal készült, na meg kalóriamentes édesítővel, de ezeket bátran lehet csereberélni bármi másra.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...