r
Nosalty Logó

Magyaros sült oldalas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jahin
Magyaros sült oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 855 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.4 g

Zsír

  • Összesen
    250.6 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3131.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1602 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1385.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    637 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 3418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megsózzuk a húst, belefektetjük egy sütőpapíros tepsibe, meglocsoljuk 1-2 ek olajjal.
  2. Aláöntünk 1 dl vizet, lefóliázzuk, és közepes lángon elkezdjük sütni.
  3. Előkészítjük a zöldségeket: krumplit cikkekre, hagymát negyedekre, fokhagymát gerezdekre szedjük/ vágjuk.
  4. A hús kb. 20 percig sül, ekkor körészórjuk a zöldségeket, az egészet megszórjuk fűszerekkel a pirospaprika kivételével.
  5. Tetejére erős paprikát teszünk, és kakastaréjt sült szalonnából.
  6. Utóbbit süthetjük serpenyőben külön, és a végén helyezzük a húsra, vagy a zöldségekkel egyidőben nyersen pakoljuk rá.
  7. Kb. 1,5 óráig lassan sütjük, szép pirosra, az utolsó tíz percre levesszük a fóliát, megszórjuk őrölt paprikával, ekkor már le is kapcsolhatjuk a sütőt.
  8. Kenyérrel, savanyúsággal, uborkasalátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 29731
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 11.

Ajánló

Ha marad hús, főzelékfeltétként jól hasznosíthatjuk: zöldbab-, tök-, paradicsomos káposzta-, krumplifőzelék stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Laktató, egyszerű tepsis étel, nincs vele sok foglalkoznivaló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...