Magyaros pikáns zöldbableves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
50g zöldbab14 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g tárkonyecet0 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
15g paprikás szalámi74 kcal
Összesen
285
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
100g zöldbab27 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g tárkonyecet0 kcal
-
100g virsli269 kcal
-
30g paprikás szalámi148 kcal
Összesen
567
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
27.8g zöldbab8 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
5.6g tejföl11 kcal
-
0.6g paprikakrém0 kcal
-
27.8g tej16 kcal
-
0g tárkonyecet0 kcal
-
27.8g virsli75 kcal
-
8.3g paprikás szalámi41 kcal
Összesen
159
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1065 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 694 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
285
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 42.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2130.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 435 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 1388 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 154.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 339 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 565 micro
Összesen
567
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 592.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 386 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg zöldbab
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
1 kávéskanál paprikakrém
-
10 dkg virsli
-
3 dkg paprikás szalámi
Elkészítés
- A zöldbabot főzzük meg kb 0,5 l vízben. Ha konzervet használunk, az első főzővizet öntsük le róla, mert fura ízű lehet.
- A lisztet egy bögrében keverjük csomómentesre a tejföllel, és a Piros arannyal. Higítsuk a tejjel, és egy kevéssel a zöldbab levéből.
- Öntsük a keveréket a zöldbabhoz, majd amikor már majdnem készre főtt a zöldbab, akkor adjuk hozzá a virslit, az apróra vágott szalámit és az ecetet.
- Sózzuk ízlés szerint. Tálalhatjuk tejföllel vagy anélkül is.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9570
- Feltöltés dátuma: 2012. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ennek a levesnek nincs nagy története: nemrég zöldbabfőzeléket készítettem, és megmaradt a zöldbab egy része. Kidobni nem akartam, így levesként végezte...