r
Nosalty Logó

Magyaros májragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Magyaros májragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8498 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    338 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8128 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    3829 micro
  • β-crypt
    1155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3096.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    121 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1646.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33991 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    130 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1351 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1541 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32510 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    15317 micro
  • β-crypt
    4621 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 1233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1581 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1512 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    215 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat hosszában félbevágjuk, és kb fél cm vastag szeletekre vágjuk.
  2. Olajon üvegesre sütjük, majd sóval, borssal, pirospaprikával pörkölt alapot készítünk, beletesszük a babérlevelet, és ízlés szerint a fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát, majd kb 2 dl vízzel félkészre pároljuk, addig a májat felkockázzuk.
  4. Ha a paprika már majdnem kész, hozzáadjuk a májat, és lassú tűzön fedő alatt készre pároljuk.
  5. Ízlés szerint tarhonyával vagy rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 11235
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 17.

Ajánló

Attól, hogy az elején belekerül a só és kemény lesz a máj nem kell félni, én mindig így csinálom, és még soha nem lett kemény, a máj puhasága szerintem a sütési-főzési módszeren alapul, a lényeg, hogy lassú tűzön készüljön

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a családból csak én szeretem a májat, ezért abból minimális adagot szoktam csinálni, nagy meglepetésemre, amikor ezt az ételt először elkészítettem nekem alig jutott, mert hirtelen mindenki megszerette a májat! Nagyon fincsi!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...