Magyaros májgaluskaleves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Vica Konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
A galuskához
-
33g csirkemáj39 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g búzadara11 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
35 kcal
A leveshez
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
5g zeller2 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
193
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
A galuskához
-
132g csirkemáj157 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g búzadara43 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A leveshez
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
71 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
4g paprikakrém0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
23 kcal
-
0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
772
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
A galuskához
-
5.1g csirkemáj6 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
-
0.5g búzadara2 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
A leveshez
-
3.1g sárgarépa1 kcal
-
3.5g fehérrépa2 kcal
-
0.8g zeller0 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g paprikakrém0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
76.9g víz0 kcal
Összesen
30
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 599.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1305 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 1105 micro
-
α-karotin 634 micro
-
β-karotin 2018 micro
-
β-crypt 129 micro
-
Likopin 13 micro
-
Lut-zea 489 micro
Összesen
193
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1611 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 713 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 2396.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5220 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 918 micro
-
Kolin: 423 mg
-
Retinol - A vitamin: 4420 micro
-
α-karotin 2538 micro
-
β-karotin 8070 micro
-
β-crypt 514 micro
-
Likopin 54 micro
-
Lut-zea 1956 micro
Összesen
772
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 61.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 92.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 310 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
30
kcal
Hozzávalók
A galuskához
-
1 db tojás
-
1 evőkanál búzadara
-
1 ek zsemlemorzsa
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 csipet majoranna
-
1 kk bors
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 kávéskanál ételízesítő
-
2 ek napraforgó olaj
A leveshez
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
2 dkg zeller
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
2 kávéskanál paprikakrém
-
1 csipet majoranna
-
2 ek fűszerpaprika
-
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 l víz
Elkészítés
A galuskához
- Először a galuskát készítjük el: a hagymát apróra vágjuk, a májat pépesítjük. Egy kisebb edényben a hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felsorolt fűszereket az őrölt paprika kivételével, jól összekeverjük beletesszük a májat, fehéredésig pirítjuk, levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a pirospaprikát. Kihűtjük.
- Amikor már hideg, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát és búzadarát, majd annyi finomlisztet, hogy kanállal szaggatható galuskatésztát kapjunk. Tegyük hideg helyre.
- Amíg a galuska pihen, megtisztítjuk a zöldségféléket ésa hagymát, majd ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk. (Kis kockára, gyufaszálra, stb.)
- Egy fazékban az olajon 2-3percig pároljuk a zöldségeket, majd rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát, kicsit együtt pároljuk, majd a tűzről félrehúzva gyorsan elkeverjük a pirospaprikával, és felöntjük forró vízzel. Visszatéve a tűzre, a felsorolt fűszerekkel ízesítjük, felfőzzük.
- Amikor felfőtt a leves, kanállal beleszaggatjuk a galuskát, és 15-20 perc alatt készre főzzük. Szükség esetén még sózhatjuk.
- Elkészítettem: 16 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 17203
- Feltöltés dátuma: 2012. március 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vica Konyha
19 recept
A zöldségféléket általában kis darabokra vágom, ha az étel jellege megengedi, mert így sokkal gyorsabban megfő, s ezzel sok időt, és energiát takarítok meg. Ugyanakkor a gyerekeket így könnyebb rászoktatni az elfogyasztásukra. Nyáron, amikor szezonja van a levesbe 1 kisebb tv-paprikát és paradicsomot is teszek. Ezeket szintén apróra szoktam vágni, és a hagymával együtt teszem a zöldségekre.