r
Nosalty Logó

Magyaros májgaluskaleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Vica Konyha
Magyaros májgaluskaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A galuskához

A leveshez

Összesen 193 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A galuskához

A leveshez

Összesen 772 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A galuskához

A leveshez

Összesen 30 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    634 micro
  • β-karotin
    2018 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 193 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1611 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2396.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5220 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    918 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4420 micro
  • α-karotin
    2538 micro
  • β-karotin
    8070 micro
  • β-crypt
    514 micro
  • Likopin
    54 micro
  • Lut-zea
    1956 micro
Összesen 772 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

A galuskához

A leveshez

Elkészítés

A galuskához

  1. Először a galuskát készítjük el: a hagymát apróra vágjuk, a májat pépesítjük. Egy kisebb edényben a hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felsorolt fűszereket az őrölt paprika kivételével, jól összekeverjük beletesszük a májat, fehéredésig pirítjuk, levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a pirospaprikát. Kihűtjük.
  2. Amikor már hideg, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát és búzadarát, majd annyi finomlisztet, hogy kanállal szaggatható galuskatésztát kapjunk. Tegyük hideg helyre.
  3. Amíg a galuska pihen, megtisztítjuk a zöldségféléket ésa hagymát, majd ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk. (Kis kockára, gyufaszálra, stb.)
  4. Egy fazékban az olajon 2-3percig pároljuk a zöldségeket, majd rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát, kicsit együtt pároljuk, majd a tűzről félrehúzva gyorsan elkeverjük a pirospaprikával, és felöntjük forró vízzel. Visszatéve a tűzre, a felsorolt fűszerekkel ízesítjük, felfőzzük.
  5. Amikor felfőtt a leves, kanállal beleszaggatjuk a galuskát, és 15-20 perc alatt készre főzzük. Szükség esetén még sózhatjuk.
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 17203
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyaros májgaluskaleves
Vica Konyha 19 recept

A zöldségféléket általában kis darabokra vágom, ha az étel jellege megengedi, mert így sokkal gyorsabban megfő, s ezzel sok időt, és energiát takarítok meg. Ugyanakkor a gyerekeket így könnyebb rászoktatni az elfogyasztásukra. Nyáron, amikor szezonja van  a levesbe 1 kisebb tv-paprikát és paradicsomot is teszek. Ezeket szintén apróra szoktam vágni, és a hagymával együtt teszem a zöldségekre.

Hozzávalók

A galuskához

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...