Magyaros langyos gombasaláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
24 kcal
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
75
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
48 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
150
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
37.9g passzírozott paradicsom9 kcal
-
47.3g csiperkegomba10 kcal
-
10.6g salottahagyma7 kcal
-
1.1g fokhagyma2 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
29
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 716.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 484 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 232.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 13895 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
75
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1432.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 303 mg
-
Nátrium 967 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 465.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 520 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 27790 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
150
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5263 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
29
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg passzírozott paradicsom
-
250 g csiperkegomba
-
2 közepes fej salottahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek citromlé
-
1 teáskanál citromhéj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 teáskanál kapor
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- A paradicsomszószt egy közepes edénybe öntjük, majd elkezdjük melegíteni. A gombát közben megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és a melegedő szószhoz adjuk. Felaprítjuk a salottahagymát és a fokhagymát és hozzáadjuk az edény tartalmához. Pár perc alatt összepároljuk őket.
- Mikor a gomba már elkezdett puhulni, hozzáadunk egy kevés reszelt citromhéjat és pár csepp friss citromlevet. Ízesítjük sóval, borssal, a legvégén pedig adjuk hozzá a füstölt pirospaprikát és a kaprot, ezekkel pároljuk röviden, hogy az ízek összeérjenek.
- Amikor elkészült, tálalhatjuk, kovászos kenyérrel, vagy magában salátaként friss petrezselyemmel megszórva is nagyszerű.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 713
- Feltöltés dátuma: 2021. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Minden ételben elfér még egy kis gomba, hogy igazán zamatos legyen a végeredmény. Ebben a receptben azonban megkapta a főszerepet, paradicsomosan, salátaként. Újragondolva a szokásos változatot, magyarosítottuk az ízeket, megspékeltük egy kis kaporral és füstölt pirospaprikával, de tettünk bele friss citromot és petrezselymet is, hogy igazán könnyűvé varázsoljuk. Kihűlésnyi időt sem kell vele várnunk, elkészülés után egyből fogyaszthatjuk.