r
Nosalty Logó

Magyaros csirkecomb vele sült krumplival

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
szépróza
Magyaros csirkecomb vele sült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír

pácolás

elkészítés

Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír

pácolás

elkészítés

Összesen 2497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír

pácolás

elkészítés

Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    986.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2714 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1973.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5428 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 2497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    462 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

pácolás

elkészítés

Elkészítés

pácolás

  1. A pácolás:
  2. A húst megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük.
  3. A combokon keresztbe 2-3 hosszanti vágást ejtünk, hogy a páclé minél jobban átjárja őket. (Így könnyebben is sülnek meg.)
  4. Az olajat összekeverjük a pác többi hozzávalójával (nem lesz teljesen homogén a massza), majd ebbe forgatjuk a combokat.
  5. A bepácolt húst a hűtőbe tesszük, és legalább 3-4 órán át pácoljuk. Ne essünk kétségbe, hogy sok lesz a páclé, hasznát vesszük a következő lépésben.
  6. A sütés:
  7. A húsokat kivesszük az olajból, és félretesszük.
  8. A krumplit megmossuk, héjastul kb. fél centis karikákra vágjuk, összekeverjük a pácolajjal (ha kevés, még öntünk hozzá). Annak lesz igazán könnyű dolga, aki előre gondolkodott, és zárható műanyagdobozban pácolt: ekkor csak belekarikázzuk a krumplit, rátesszük a fedőt, és jól összerázzuk.
  9. Az olajos krumplit egy hőálló tálba öntjük, megsózzuk.
  10. Megsózzuk a combokat, és a krumpli tetejére helyezzük, a bőrös oldalukkal lefelé.
  11. Alufóliával lefedve előmelegített sütőben először 180 fokon kb. 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát,megfordítjuk a combokat, és maximumon ízlés szerint megpirítjuk őket.
  12. Míg a hús sül, felkockázunk egy zsemlét, és száraz serpenyőben vagy grillben ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 211
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11023
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Ajánló

Gordon Ramsay egyik műsorában láttam, hogy sült húshoz pirított kenyérkockákat kínál. Nem mondom, hogy rendszert csinálok belőle, de egyszer érdemes kipróbálni. Ha nem jön be, tegyük félre egy krémleveshez. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyaros csirkecomb vele sült krumplival
szépróza 96 recept

Van úgy, hogy az ember rákíván a hazai ízekre... Itt, Angliában, ez velünk mostanában sokszor előfordul - dacára annak, hogy indiai lakótársaink jobbnál jobb dolgokkal látnak vendégül minket.  Sajnos árat maximum fontban tudnék megadni, mindenesetre ezek az alapanyagok otthon sem túl drágák. 

Hozzávalók

pácolás

elkészítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...