Magyaros burgonyaleves kolbásszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
83g burgonya48 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
0g fehérrépa0 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
0 kcal
-
17g lángolt kolbász75 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
83g kenyér228 kcal
Összesen
593
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
2g fehérrépa1 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g majoranna16 kcal
-
0 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
0 kcal
-
100g lángolt kolbász452 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
500g kenyér1370 kcal
Összesen
3559
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
180
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1274.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 732 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 182.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 395 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3391 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 573 micro
Összesen
593
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 103.2 g
Zsír
-
Összesen 192.1 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 267 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7647.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 1282 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 412 mg
-
Foszfor 1353 mg
-
Nátrium 4391 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 362.4 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1095.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2372 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 841 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 658 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 366 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 20345 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 3437 micro
Összesen
3559
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 375 micro
-
β-karotin 1026 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
-
500 g burgonya
-
3 közepes db sárgarépa
-
2 g fehérrépa
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek majoranna
-
2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
100 g füstölt szalonna
-
3 ek füstölt pirospaprika
-
100 g lángolt kolbász
-
300 ml tejföl
-
1 csokor petrezselyem
-
10 szelet kenyér
Elkészítés
- Egy nagy lábasban kezdjük el lepirítani a karikákra vágott kolbászt, közben aprítsuk föl a megpucolt vöröshagymát, a petrezselyemgyökeret, a sárgarépát és a burgonyát.
- A lepirult kolbászt szedjük ki az edényből, majd tegyük félre. A kisült zsíron kezdjük el lepirítani a kockára vágott kenyérszalonnát, majd erre jöhet a hagyma, utána a füstölt pirospaprika, majd a darabolt zöldségek.
- Ízesítsük sóval, borssal, majoránnával és köménnyel. Pirítsuk jól össze, és öntsük föl annyi vízzel, hogy minimum duplán ellepje. Főzzük fedő alatt 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Eközben a habaráshoz a tejfölt keverjük ki frissen vágott petrezselyemmel és két-három merőkanál levesalappal. Sózzuk, borsozzuk ezt is ízlés szerint, és akár egy kevés étkezési keményítőt vagy lisztet is tehetünk bele, ha sűrűbben szeretjük.
- Csorgassuk hozzá a habarást a meleg leveshez, tegyük vissza bele a lepirult kolbászkarikákat, főzzük még pár percig, majd miután elkészült, friss kenyérrel és még egy kis tejföllel tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 81
- 7 napos nézettség: 1182
- Össznézettség: 1163
- Feltöltés dátuma: 2024. november 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
A magyarok kolbászos krumplilevese egy igen könnyen elkészíthető leves, az íze mégis egyedülálló. Családomban több generáció óta ez a kedvenc: tele van ízekkel, gazdag, kiadós, tejföllel sűrített csodalé. A mély, füstös ízt a kolbász adja, ami szuper finommá teszi a krumplilevest. Igazi lélekmelegítő egy hideg napon, egyszerű, kb. 30 perc, és tökéletes ebéd a rohanó hétköznapokra is.