r
Nosalty Logó

Magyaros burgonyaleves kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Magyaros burgonyaleves kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1274.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3391 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 593 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7647.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    4391 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2372 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    841 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    366 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    20345 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3437 micro
Összesen 3559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    375 micro
  • β-karotin
    1026 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy lábasban kezdjük el lepirítani a karikákra vágott kolbászt, közben aprítsuk föl a megpucolt vöröshagymát, a petrezselyemgyökeret, a sárgarépát és a burgonyát.
  2. A lepirult kolbászt szedjük ki az edényből, majd tegyük félre. A kisült zsíron kezdjük el lepirítani a kockára vágott kenyérszalonnát, majd erre jöhet a hagyma, utána a füstölt pirospaprika, majd a darabolt zöldségek.
  3. Ízesítsük sóval, borssal, majoránnával és köménnyel. Pirítsuk jól össze, és öntsük föl annyi vízzel, hogy minimum duplán ellepje. Főzzük fedő alatt 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  4. Eközben a habaráshoz a tejfölt keverjük ki frissen vágott petrezselyemmel és két-három merőkanál levesalappal. Sózzuk, borsozzuk ezt is ízlés szerint, és akár egy kevés étkezési keményítőt vagy lisztet is tehetünk bele, ha sűrűbben szeretjük.
  5. Csorgassuk hozzá a habarást a meleg leveshez, tegyük vissza bele a lepirult kolbászkarikákat, főzzük még pár percig, majd miután elkészült, friss kenyérrel és még egy kis tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 81
  • 7 napos nézettség: 1182
  • Össznézettség: 1163
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyaros burgonyaleves kolbásszal
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A magyarok kolbászos krumplilevese egy igen könnyen elkészíthető leves, az íze mégis egyedülálló. Családomban több generáció óta ez a kedvenc: tele van ízekkel, gazdag, kiadós, tejföllel sűrített csodalé. A mély, füstös ízt a kolbász adja, ami szuper finommá teszi a krumplilevest. Igazi lélekmelegítő egy hideg napon, egyszerű, kb. 30 perc, és tökéletes ebéd a rohanó hétköznapokra is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...