r
Nosalty Logó

Magyaros bab-egytál csípős kolbásszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
SZ.I.Z.
Magyaros bab-egytál csípős kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3579 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2013.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    1510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 447 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.3 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16111.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1276 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    984 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    12077 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1981 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 3579 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fehérbabot előző este beáztatjuk.
  2. Fazékban megolvasztjuk a zsírt, beletesszük a kis kockákra vágott hagymát, állandó keveréssel üvegesre pároljuk.
  3. Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát, a péppé zúzott fokhagymát.
  4. Ráöntjük a babot, pár keverés, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
  5. Mehet bele a só, bors, ételízesítő, leveskocka, paprikakrém vagy darált paprika. Én a felkarikázott kolbászt rögtön beleteszem, mihelyst felforrt a víz, hadd főjön bele az íze, nem szokott szétfőni.
  6. Eközben kis láboskában egy vékony, világos rántást készítünk az olajból, lisztből és egy kevés pirospaprikából. Hideg vízzel felöntjük.
  7. A babunkhoz adhatunk még vizet, ha elfőtte vagy ha hígabban szeretjük. Ha megpuhult, hozzáöntjük a rántást, és pár percig még főzzük együtt.
  8. Friss kenyérrel és aki szereti, még vegyes savanyúval tálaljuk.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 4374
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyaros bab-egytál csípős kolbásszal
SZ.I.Z. 10 recept

Szerettem volna valami igazán ízes, magyaros, csípős és laktató ételt készíteni. És mivel imádom az egytálételeket, ezt hoztam össze. Külalakjában tetszik a piros szósz, benne ahogy virítanak a fehér babszemek és mellé még a kolbászkarikák :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...