r
Nosalty Logó

Magvas-sajtos stangli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Magvas-sajtos stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 654 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5231 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1128.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 654 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.9 g

Zsír

  • Összesen
    310.7 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9028.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    1544 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1793 mg
  • Nátrium
    5050 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2458 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 5231 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztbe belereszeljük a hideg vajat, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a tojássárgákat és a tejfölt.
  3. A robotgép dagasztóspiráljával alaposan összekeverjük, majd fél órára hideg helyen pihentetjük.
  4. A félóra elteltével a tésztát kétfelé vesszük. Az egyiket kb 40×40 cm-esre nyújtjuk, majd egészben beletesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét megkenjük a kissé felvert tojással, és sűrűn megszórjuk a magok keverékével és a sajttal.
  5. Keresztben elvágjuk a tésztát, majd a derelyevágóval 2 cm széles csíkokat szelünk belőle, és egy késsel egymástól kicsit széthúzkodjuk rudakat.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
  7. A másik fél tésztával ugyanezt megismételjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 20793
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magvas-sajtos stangli
Tomatotree 262 recept

A sósakat is szeretjük ám, hát még ha magvakkal vannak megborítva! :)) Amikor rudakat sütök, mindig ez a dilemma: egyben bekenni, megszórni, és utána a széthúzkodással kínlódni, avagy szép, szabályos rudakat szelni, és utána egyenként ráragasztani a magvakat. Most az előbbi megoldást választottam, ez semmivel se volt könnyebb, mint a másik módszer, de a végeredmény már nem hagyott semmi kívánni valót maga után.  Ezen többféle és rengeteg mag van, sajtból ezért csak nyomokban található rajta, mert a derelyevágóval nem volt egyszerű átgázolni a vastag mag- és sajtrétegen. Ami a magvakat és a sajtokat illeti, a variációk száma végtelen! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...