r
Nosalty Logó

Magvas rozskenyér dagasztás nélkül

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
pöttyöspanna
Magvas rozskenyér dagasztás nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2081 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1515 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 521 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6059.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    928 mg
  • Foszfor
    1923 mg
  • Nátrium
    2377 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 2081 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat kelesztőtálban összekeverjük.
  2. Kb. fél deci langyos vízben feloldjuk a mézet, a keverékhez adjuk a többi vízzel együtt, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. Fakanállal elkeverjük, hogy egyenletes masszát kapjunk, a kelesztőtálra rátesszük a tetejét, vagy ráhúzunk egy zacskót, és 12-24 ÓRÁT ÁLLNI HAGYJUK.
  4. Másnap lisztezett deszkán átgyúrjuk (ne ijedjünk meg, ha ragad), hosszúkás rúddá formázzuk, az egészen hosszában csavarunk egyet, majd sütőpapírral bélelt hosszúkás sütőformába tesszük.
  5. Letakarva, meleg helyen kb. másfél-kétszeresére kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük 240-250 °C-ra.
  6. A kenyeret kb. 10 percig sütjük, utána a hőmérsékletet 200 °C-ra csökkentjük, így sütjük tovább, majd fél óra elteltével kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a papírt, és így sütjük készre (még kb. 10-15 perc, amíg a kenyeret megkopogtatva kongó hangot hallunk), a biztonság kedvéért tűpróbát is tehetünk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kb. 30X11X10
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1134
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magvas rozskenyér dagasztás nélkül
pöttyöspanna 4 recept

A recept eredeti változatát a Szabad Föld hetilapban olvastam, abból jött létre ez a változat. Bárki könnyen el tudja készíteni, egyedül a hosszú kelesztési idő igényel egy kis türelmet, a három fázisban sütés pedig egy kis odafigyelést.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...