Magvas rozskenyér dagasztás nélkül
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
pöttyöspanna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
166 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
6g sikér23 kcal
-
6g búzakorpa14 kcal
-
10g szezámmag57 kcal
-
10g tökmag45 kcal
-
20g napraforgómag117 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g méz5 kcal
-
3 kcal
-
88g víz0 kcal
Összesen
521
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
664 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
25g sikér93 kcal
-
25g búzakorpa54 kcal
-
40g szezámmag229 kcal
-
40g tökmag178 kcal
-
80g napraforgómag467 kcal
-
0 kcal
-
6g só0 kcal
-
7g méz21 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
350g víz0 kcal
Összesen
2081
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
22.7g teljes kiőrlésű liszt75 kcal
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
2.8g sikér10 kcal
-
2.8g búzakorpa6 kcal
-
4.5g szezámmag26 kcal
-
4.5g tökmag20 kcal
-
9.1g napraforgómag53 kcal
-
0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.8g méz2 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
39.6g víz0 kcal
Összesen
234
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1515 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 481 mg
-
Nátrium 594 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 101.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
521
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.2 g
Zsír
-
Összesen 75.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6059.9 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 623 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 928 mg
-
Foszfor 1923 mg
-
Nátrium 2377 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 299.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 406.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 404 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 518 micro
Összesen
2081
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
-
100 g finomliszt
-
25 g búzakorpa
-
40 g szezámmag (tetszés szerint variálhatunk bármilyen olajos magokat, a lényeg, hogy összesen kb. 160-200 g legyen)
-
40 g tökmag
-
80 g napraforgómag
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál méz
-
1 dkg friss élesztő
Elkészítés
- A száraz hozzávalókat kelesztőtálban összekeverjük.
- Kb. fél deci langyos vízben feloldjuk a mézet, a keverékhez adjuk a többi vízzel együtt, és belemorzsoljuk az élesztőt.
- Fakanállal elkeverjük, hogy egyenletes masszát kapjunk, a kelesztőtálra rátesszük a tetejét, vagy ráhúzunk egy zacskót, és 12-24 ÓRÁT ÁLLNI HAGYJUK.
- Másnap lisztezett deszkán átgyúrjuk (ne ijedjünk meg, ha ragad), hosszúkás rúddá formázzuk, az egészen hosszában csavarunk egyet, majd sütőpapírral bélelt hosszúkás sütőformába tesszük.
- Letakarva, meleg helyen kb. másfél-kétszeresére kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük 240-250 °C-ra.
- A kenyeret kb. 10 percig sütjük, utána a hőmérsékletet 200 °C-ra csökkentjük, így sütjük tovább, majd fél óra elteltével kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a papírt, és így sütjük készre (még kb. 10-15 perc, amíg a kenyeret megkopogtatva kongó hangot hallunk), a biztonság kedvéért tűpróbát is tehetünk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: kb. 30X11X10
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1134
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
pöttyöspanna
4 recept
A recept eredeti változatát a Szabad Föld hetilapban olvastam, abból jött létre ez a változat. Bárki könnyen el tudja készíteni, egyedül a hosszú kelesztési idő igényel egy kis türelmet, a három fázisban sütés pedig egy kis odafigyelést.