r
Nosalty Logó

Magvas perecek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Magvas perecek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2525 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 632 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3733.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    901 mg
  • Nátrium
    1713 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 2525 kcal
  • 11% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és 1 tk lisztet, langyos helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, beletöltjük a felfutott élesztőt, a sót a lisztre szórjuk. A tejet fokozatosan adagolva egy kanállal addig kavarjuk, amíg az összes lisztet beledolgozzuk, majd dagasztjuk, közben adagoljuk a langyos vajat. Addig folytatjuk a dagasztást, amíg hólyagos nem lesz.
  3. Ekkor letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  4. A tésztából 2 cm vastag és 20 cm széles hengereket formálunk, és a fotón látható formákat készítünk. Tepsire rakjuk, és újra kelesztjük (kb. 20 perc), majd lekenjük a tojássárgájával és megszórjuk a magvakkal.
  5. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ha szépen felnőttek, a lángot mérsékeljük kb. 20 perc alatt megsütjük (a sütő aljára tegyünk egy edénybe vizet). Ne szárítsuk ki túlságosan! Frissen, ropogósan fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3402
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magvas perecek
Csiki Piroska 230 recept

Aki sósabban szereti, szórhat a tetejére még egy kevés sót. A recept nem írja, de én tettem hozzá 2 ek-nyi tang zhongot (80 g).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...