Magos-rozsos kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
kenyérsütő
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
416
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1667
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.7 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1306.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 911 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
416
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5225.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 439 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 833 mg
-
Nátrium 3644 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 280.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 232.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 255 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 539 micro
Összesen
1667
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 738.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 515 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az élesztőt a mézzel és tejjel felfuttatjuk.
- Kenyérdagasztógépben minden hozzávalót összekeverünk.
- Fél órát kelesztjük a kenyérsütő gépben, majd átgyúrjuk. Vagy kihagyjuk ezt a lépést, helyette azonnal reformkenyér formába tesszük a tésztát, megkenjük tojásfehérjével vagy vízzel, és a tetejére szórunk tetszőlegesen magokat vagy zabpelyhet, ki mit szeret. Kb. 20-30 perc alatt a sütőben letakarva hőlégkeverésen, 50 fokon megkelesztjük, majd a konyharuhát levesszük, 160 fokra csavarjuk a sütőt, és rákapcsoljuk még az alul sütést is, s így szép pirosra sütjük.
- Rácsra téve, meghűtjük, majd máris fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 15x25x10
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10576
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 02.
Ajánló
Diétázóknak is ajánlott kis mennyiségben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Jelentősen hozzájárulok férjem derékbőségének gyarapodásához, de ő kitartóan gyalog jár dolgozni, hogy tovább élvezhesse a főztömet.