Magos bundában sült, brokkolival töltött karajrolád
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g sertés rövidkaraj415 kcal
-
125g brokkoli26 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g só0 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g tej7 kcal
-
1g só0 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
3g tökmag11 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
-
85g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
1074
kcal
- 17% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
200g füstölt sajt656 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g só0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g tej28 kcal
-
4g só0 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
10g tökmag45 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
340g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
4294
kcal
- 17% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
41.3g sertés rövidkaraj69 kcal
-
20.7g brokkoli4 kcal
-
8.3g füstölt sajt27 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
2.1g tej1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
4.1g zsemlemorzsa16 kcal
-
0.4g tökmag2 kcal
-
0.3g szezámmag2 kcal
-
14g napraforgó olaj31 kcal
Összesen
178
kcal
- 17% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.4 g
Zsír
-
Összesen 59.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2191.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 709 mg
-
Nátrium 1126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 259 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 275 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1137 micro
Összesen
1074
kcal
- 17% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 305.5 g
Zsír
-
Összesen 239.2 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 109 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 820 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8765.3 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 366 mg
-
Kálcium 579 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 437 mg
-
Foszfor 2837 mg
-
Nátrium 4503 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 218.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1035.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 272 mg
-
D vitamin: 250 micro
-
K vitamin: 322 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 369 micro
-
Kolin: 804 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 1101 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4550 micro
Összesen
4294
kcal
- 17% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertés rövidkaraj
-
1 közepes db brokkoli
-
20 dkg füstölt sajt
-
gyömbér ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kávéskanál só
-
1 bögre finomliszt
-
1 db tojás
-
0.5 dl tej
-
1 kávéskanál só
-
1 bögre zsemlemorzsa
-
1 ek tökmag
-
1 ek szezámmag
Elkészítés
- A karajt szeletelés után klopfolóval jó vékonyra kiverjük.
- A brokkolit megfőzzük. Nem kell megvárni, míg kihűl! A kisebb darabokra vágott sajttal, reszelt gyömbérrel, sóval, borssal összekeverjük. .
- Mindegyik hússzelet egyik felére teszünk a töltelékből, majd szorosan feltekerjük. Ha szükségét érezzük, összetűzzük fogpiszkálóval.
- Lisztben, tejjel kevert sós tojásban, magos zsemlemorzsában alaposan megforgatjuk. Olajban kisütjük. Rizst tálalunk hozzá. Jó étvágyat!!
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1554
- Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 26.
Ajánló
Miután megfőztük a brokkolit, kissé össze is törhetjük, és még melegen tesszük hozzá a füstölt sajtot, így a sajt kissé olvadt állapotba kerül, és jobban tapad a brokkolihoz. Vagyis könnyebb lesz beletölteni a húsba.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1115 recept
Ha vendégeket váruk ebédre vagy nagyobb hétvégi falatozás készülődik, egy töltött hús tökéletes választás lehet. Szerintem a karajnak különöse jót tesz a töltelék, mivel szárazabb húsnak minősül..... készítsétek el!! :-)))