r
Nosalty Logó

Mágnás diós pite gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mágnás diós pite gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 392 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    72 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 1325 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    288.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4002.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    941 mg
  • Nátrium
    2413 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    641.3 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    885 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1910 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1309 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1140 micro
Összesen 5296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, majd egy kikent tepsire nyomkodjuk. Lehet nyújtani is; én csak úgy kézzel bele szoktam nyomkodni a formába.
  2. Megkenjük lekvárral, majd rátesszük a diós-habos krémet. Megsütjük.
  3. A krémhez először felverjük keményre a tojásfehérjék habját, majd óvatosan beleforgatjuk a diót.
  4. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromreszelékkel, a citromlével, és hozzáadjuk a diós fehérjehabot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4513
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kiadós és finom. Próbáltam egyszer Scar Mix C-ből, de nem sikerült igazán. A recept amúgy működik búzaliszttel is, ugyanezzel az aránnyal.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...