Máglyarakás zora konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
zora
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
A máglyarakáshoz
-
300g alma140 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
38g margarin269 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
150g tej84 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
10 kcal
-
174 kcal
A sütőforma előkészítéséhez
-
3g margarin18 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
Összesen
1359
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
A máglyarakáshoz
-
1200g alma562 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
432g zsemle1179 kcal
-
600g tej336 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g sárgabaracklekvár695 kcal
A sütőforma előkészítéséhez
-
10g margarin72 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
5437
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
A máglyarakáshoz
-
37.7g alma18 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.7g margarin34 kcal
-
13.6g zsemle37 kcal
-
18.9g tej11 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
9.4g porcukor36 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
7.9g sárgabaracklekvár22 kcal
A sütőforma előkészítéséhez
-
0.3g margarin2 kcal
-
0.3g zsemlemorzsa1 kcal
Összesen
171
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1556.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 423 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 752 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.9 g
-
Cukor 144 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 333.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 413 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 385 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 317 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 392 micro
Összesen
1359
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.8 g
Zsír
-
Összesen 189.3 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6224.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 1694 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 1023 mg
-
Nátrium 3009 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 863.7 g
-
Cukor 575 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1334.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1653 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 422 micro
-
Kolin: 733 mg
-
Retinol - A vitamin: 1539 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1268 micro
-
β-crypt 136 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1568 micro
Összesen
5437
kcal
- 3% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
A máglyarakáshoz
-
6 db alma
-
15 dkg margarin
-
6 dl tej
-
4 db tojás
-
30 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg sárgabaracklekvár
A sütőforma előkészítéséhez
-
1 ek margarin
-
1 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A máglyarakáshoz
- Az almákat meghámozzuk és felszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk, és 5 dkg margarinon megpároljuk.
- A tejet felmelegítjük. A tojások sárgáját a többi margarinnal, a fele porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, és a meleg tejet ráöntjük.
- A zsemlét 1 cm vastagon felszeleteljük. A tepsit kikenjük. Én ezután kézzel szoktam dolgozni, mégpedig úgy, hogy 3 szeletenként belemártom a tejbe a zsömléket, megáztatom egy kicsit, majd éppen hogy kinyomkodom belőle a tejet, és a tepsibe teszem. Így teszünk a szeletelt zsömle felével.
- Szépen elterítjük a tepsiben, majd erre kerül a megpárolt alma és a zsömle másik fele szintén tejben áztatva.
- A baracklekvárt kicsi kivételével rákenjük a zsemlére, majd sütőbe tesszük 170 fokra 30 percre.
- Ezalatt a tojásfehérjét felverjük kemény habbá a maradék cukorral és a lekvárral.
- A lekvár tetejére kenjük, kicsit megcifrázzuk a habot. A sütőt 15 fokkal mérsékeljük, és még 15 percig sütjük. Majd elzárjuk, és kinyitjuk a sütő ajtaját, és a habot még 10 percig szárítjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 19921
- Feltöltés dátuma: 2012. június 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
zora
58 recept
Nekem a sütésnél, amikor még csak lekvár van a tetején, állandóan kifolyik a lekvár, és lefolyik a sütő aljára, és füstöl. Ezért alufóliát szoktam tenni a sütő aljára vagy sütőpapírt.