r
Nosalty Logó

Máglyarakás zora konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zora
Máglyarakás zora konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A máglyarakáshoz

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 1359 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A máglyarakáshoz

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 5437 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A máglyarakáshoz

A sütőforma előkészítéséhez

Összesen 171 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1556.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.9 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 1359 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6224.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1694 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    3009 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.7 g
  • Cukor
    575 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1334.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1268 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1568 micro
Összesen 5437 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A máglyarakáshoz

A sütőforma előkészítéséhez

Elkészítés

A máglyarakáshoz

  1. Az almákat meghámozzuk és felszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk, és 5 dkg margarinon megpároljuk.
  2. A tejet felmelegítjük. A tojások sárgáját a többi margarinnal, a fele porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, és a meleg tejet ráöntjük.
  3. A zsemlét 1 cm vastagon felszeleteljük. A tepsit kikenjük. Én ezután kézzel szoktam dolgozni, mégpedig úgy, hogy 3 szeletenként belemártom a tejbe a zsömléket, megáztatom egy kicsit, majd éppen hogy kinyomkodom belőle a tejet, és a tepsibe teszem. Így teszünk a szeletelt zsömle felével.
  4. Szépen elterítjük a tepsiben, majd erre kerül a megpárolt alma és a zsömle másik fele szintén tejben áztatva.
  5. A baracklekvárt kicsi kivételével rákenjük a zsemlére, majd sütőbe tesszük 170 fokra 30 percre.
  6. Ezalatt a tojásfehérjét felverjük kemény habbá a maradék cukorral és a lekvárral.
  7. A lekvár tetejére kenjük, kicsit megcifrázzuk a habot. A sütőt 15 fokkal mérsékeljük, és még 15 percig sütjük. Majd elzárjuk, és kinyitjuk a sütő ajtaját, és a habot még 10 percig szárítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 19848
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekem a sütésnél, amikor még csak lekvár van a tetején, állandóan kifolyik a lekvár, és lefolyik a sütő aljára, és füstöl. Ezért alufóliát szoktam tenni a sütő aljára vagy sütőpapírt.

Hozzávalók

A máglyarakáshoz

A sütőforma előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...