r
Nosalty Logó

Máglyarakás Melóca konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Melóca
Máglyarakás Melóca konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    567.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 550 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3407.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    969 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cukor
    289 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 3294 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal elkeverjük, felengedjük tejjel, és ráöntjük a felszeletelt (1-2 napos) kalácsra. A mazsolákat rumba áztatjuk.
  2. Amíg ázik a kalács, addig meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk az almákat.
  3. Egy tűzálló edényt kivajazunk, belefektetjük az áztatott kalácsot, erre jön a rumos mazsola, a dió és a szeletelt alma. Előmelegített sütőben (200°C) fél óráig sütjük.
  4. Amíg sül a sütemény, addig a tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzá keverjük a 3 kanál lekvárt, majd a megsült sütemény tetejére öntjük.
  5. Együtt még 15 percig sütjük (ekkor már csak 150°C-on), amíg szépen fel nem jön a hab és meg nem pirul. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 28906
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Máglyarakás Melóca konyhájából
Melóca 10 recept

Van itthon pár szakácskönyvem, de végre vettem egy Horváth Ilona könyvet is, abból készítettem ezt a finom kis őszi csemegét! Eredetileg baracklekvár kellene bele, de feketeribizlis volt megbontva így ezt tettem bele, szerintem így is finom lett! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...