Máglyarakás Melóca konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Melóca
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
550
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3294
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 567.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.7 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 102.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
550
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.3 g
Zsír
-
Összesen 137.6 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 665 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3407.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1031 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 285 mg
-
Foszfor 990 mg
-
Nátrium 969 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 430.3 g
-
Cukor 289 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 614.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 408 micro
-
Kolin: 562 mg
-
Retinol - A vitamin: 444 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 942 micro
Összesen
3294
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojássárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal elkeverjük, felengedjük tejjel, és ráöntjük a felszeletelt (1-2 napos) kalácsra. A mazsolákat rumba áztatjuk.
- Amíg ázik a kalács, addig meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk az almákat.
- Egy tűzálló edényt kivajazunk, belefektetjük az áztatott kalácsot, erre jön a rumos mazsola, a dió és a szeletelt alma. Előmelegített sütőben (200°C) fél óráig sütjük.
- Amíg sül a sütemény, addig a tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzá keverjük a 3 kanál lekvárt, majd a megsült sütemény tetejére öntjük.
- Együtt még 15 percig sütjük (ekkor már csak 150°C-on), amíg szépen fel nem jön a hab és meg nem pirul. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 29083
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Melóca
10 recept
Van itthon pár szakácskönyvem, de végre vettem egy Horváth Ilona könyvet is, abból készítettem ezt a finom kis őszi csemegét! Eredetileg baracklekvár kellene bele, de feketeribizlis volt megbontva így ezt tettem bele, szerintem így is finom lett! :)