Máglyarakás Márti konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
549
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2198
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 724.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 233.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
549
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.2 g
Zsír
-
Összesen 55.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 450 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2899.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 961 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 586 mg
-
Nátrium 1089 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363.8 g
-
Cukor 198 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 934.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 401 micro
-
Kolin: 405 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 252 micro
-
β-crypt 112 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 859 micro
Összesen
2198
kcal
- 4% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kalácsot felszeleteljük, majd hosszában kettévágjuk. Egy keverőtálba szórjuk. A mazsolát és a rumot is hozzáadjuk. A tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral, és ráöntjük a kalácsra. Amikor a tej kicsit kihűlt, a tojások sárgáját hozzákeverjük a masszához.
- Az almákat hámozzuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd ráfacsarunk egy fél citrom levét. Egy ek vajon 2 ek barna cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk az almaszeleteket, és megsütjük őket. Ízlés szerint adunk hozzá fahéjat.
- Egy sütőtálat vagy tepsit jól kivajazunk, megszórjuk prézlivel. A massza felét belesimítjuk, erre az almát, majd ennek a tetejére a massza másik felét.
- Előmelegített sütőben majdnem készre sütjük. Közben a tojásfehérjét egy kis sóval és 1 ek cukorral nagyon kemény habbá verjük. Rákenjük a süti tetejére, és addig sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 24450
- Feltöltés dátuma: 2013. december 20.
Ajánló
A kalács tölteléke szerintem elég édes, úgyhogy a cukorral csínján bánjunk. Tálaljuk langyosan, bár hidegen is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Marti48
317 recept
Vásároltam a napokban kipróbálás céljából egy db csomagolt kalácsot, és mint kisült, nem diós, hanem mogyorós volt. Sajnos nem az volt, amit vártunk tőle, így pár napon keresztül csak szomorkodott magában. Ma elhatároztam, hogy feldolgozom máglyarakásnak, és ebben a formájában igen finom édesség kerekedett belőle. Lévén önmagában is édes, benne van a dió vagy a mogyoró, alkalmas nagyon alapanyagnak.