r
Nosalty Logó

Máglyarakás Márti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Máglyarakás Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 549 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2198 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 549 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2899.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    961 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    363.8 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 2198 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsot felszeleteljük, majd hosszában kettévágjuk. Egy keverőtálba szórjuk. A mazsolát és a rumot is hozzáadjuk. A tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral, és ráöntjük a kalácsra. Amikor a tej kicsit kihűlt, a tojások sárgáját hozzákeverjük a masszához.
  2. Az almákat hámozzuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd ráfacsarunk egy fél citrom levét. Egy ek vajon 2 ek barna cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk az almaszeleteket, és megsütjük őket. Ízlés szerint adunk hozzá fahéjat.
  3. Egy sütőtálat vagy tepsit jól kivajazunk, megszórjuk prézlivel. A massza felét belesimítjuk, erre az almát, majd ennek a tetejére a massza másik felét.
  4. Előmelegített sütőben majdnem készre sütjük. Közben a tojásfehérjét egy kis sóval és 1 ek cukorral nagyon kemény habbá verjük. Rákenjük a süti tetejére, és addig sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 24450
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 20.

Ajánló

A kalács tölteléke szerintem elég édes, úgyhogy a cukorral csínján bánjunk. Tálaljuk langyosan, bár hidegen is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Máglyarakás Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Vásároltam a napokban kipróbálás céljából egy db csomagolt kalácsot, és mint kisült, nem diós, hanem mogyorós volt. Sajnos nem az volt, amit vártunk tőle, így pár napon keresztül csak szomorkodott magában. Ma elhatároztam, hogy feldolgozom máglyarakásnak, és ebben a formájában igen finom édesség kerekedett belőle. Lévén önmagában is édes, benne van a dió vagy a mogyoró, alkalmas nagyon alapanyagnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...