Máglyarakás Kattika konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kattika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
468
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2807
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.1 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 135.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
468
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.6 g
Zsír
-
Összesen 59.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 630 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2671.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 904 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 582 mg
-
Nátrium 962 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 516.8 g
-
Cukor 378 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 813.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 525 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 97 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1012 micro
Összesen
2807
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- 6 szelet kalácsot egy vajjal kikent tűzálló tál aljába helyezünk.
- A tejbe belekeverünk 3 tojássárgáját, 5 dkg cukrot, kevés reszelt citromhéjat.
- A tej felét ráöntjuk a tál aljában levő kalácsra.
- Az almákat meghámozzuk és szeletekre vágjuk, majd a tejes kalácsra halmozzuk.
- Rátesszük a maradék 6 szelet kalácsot is, majd erre ráöntjük a maradék tejet, megkenjük 3 ek baracklekvárral.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, ezzelis tovább verjük.
- Mikor kemény hab lett belőle, hozzákeverünk 3 ek baracklekvárt.
- A habot rákenjük a kalácsokra és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt elkészítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5973
- Feltöltés dátuma: 2012. november 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kattika
126 recept
Ezt a finom édességet is édesanya szokta készíteni, az egyik kedvencem :)