r
Nosalty Logó

Máglyarakás gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gluténmentes Séf
Máglyarakás gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 6000 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.4 g

Zsír

  • Összesen
    150.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5474.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    1536 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1347 mg
  • Nátrium
    2090 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1051.7 g
  • Cukor
    784 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1008 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    756 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    980 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2339 micro
Összesen 6000 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szikkadt-száraz kenyeret vagy kalácsot 5 mm-es szeletekre vágjuk, tepsibe tesszük, és 200'c-os sütőben világosra pirítjuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk 2 db 2 literes tálba.
  3. A fehérjét hűtőbe tesszük, a sárgáját 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel habosra keverjük.
  4. A pirított kenyereket a tojásos tejbe áztatjuk, míg félig meg nem puhulnak.
  5. Egy kb. 20x29 cm-es magas falú tepsit vajjal kikenünk.
  6. A tepsi aljába egy sor áztatott kenyeret teszünk, ráhalmozzuk az 5 mm vastagságúra vágott, meghámozott almát.
  7. A porcukrot összekeverjük a fahéjjal, és egyenletesen az almákra szórjuk.
  8. Még egy sor áztatott kenyér vagy kalács, és ráöntjük a maradék tojásos tejet, valamint a baracklekvárt a tetejére kenjük.
  9. A tojásfehérjét 30 dkg cukorral keményre verjük, majd a tetejére simítjuk. 120-130 fokos sütőben kb. 60-70 percig sütjük, míg teljesen magába szívja a folyadékot.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x29
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8709
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Máglyarakás gluténmentesen
Gluténmentes Séf 26 recept

Egy recept arra az esetre, ha nincs ötletünk, mit csináljunk a megszáradt kaláccsal/kenyérrel/kiflivel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...