r
Nosalty Logó

Madártejszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Madártejszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 4525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 234 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    281 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3525.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1235 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.3 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    365 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    1091 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2349 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1345 micro
Összesen 4525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük keményre verni. Ha már félúton járunk, hozzáadagoljuk a cukrot, majd fényes, csúcsos habot verünk belőle. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleszitáljuk a felvert fehérjébe. Egy spatulával óvatosan átforgatjuk, míg nem maradnak benne lisztes részek.
  2. Egy 20x30 centiméter méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a piskóta masszáját és elegyengetjük. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 15-17 perc alatt készre sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez

  1. Egy tálban csomómentesre keverjük a tojások sárgáját, a cukrot, pudingport, vaníliaaromát és nagyjából 100 milliliter tejet. Közben a maradék tejet feltesszük egy lábosban melegedni: ne forraljuk fel, de legyen kellően meleg.
  2. A meleg tejet fokozatosan hozzácsorgatjuk a sárgájás keverékhez, folyamatosan kevergetve azt, így hőkiegyenlítést végzünk. Ha belekerült az összes tej, a keveréket visszaöntjük a lábasba és közepes lángon, állandóan kevergetve sűrű krémet főzünk. Egy tálba öntjük, majd frissentartó fóliát nyomunk a felszínére, hogy ne bőrösödjön be, és hűtőben teljesen kihűtjük.
  3. Ha kihűlt, kézi mixerrel felverjük és közben fokozatosan hozzáadagoljuk a szobahőmérsékletű, puha vajat.

A tálaláshoz

  1. A tejszínből kemény habot verünk a cukorral, félúton hozzáadjuk a habfixálót is. Habzsákba töltjük.
  2. A fehérjés piskótára kenjük a vaníliás krémet, majd rányomjuk habzsákból a tejszínhabot. A tetejére étcsokoládét reszelünk és így tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 162
  • Össznézettség: 10498
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 08.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Madártejszelet
Lakos Benedek 373 recept

Sokak kedvence a klasszikus madártej, nem csoda hát, ha a selymes-sodós édesség szelet formájában is színre lépett. Ezt a légies süteményt egyáltalán nem nehéz elkészíteni, a siker pedig mindig garantált vele: süssük meg ünnepekre, összejövetelekre vagy csak egy átlagos hétvégére!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...