r
Nosalty Logó

Madártejkocka ahogy pribipetra készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Madártejkocka ahogy pribipetra készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1021 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4083 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 243 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1530 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    664 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 1021 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    258.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6119.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1835 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    2085 mg
  • Nátrium
    1866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.5 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    429 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    1367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2514 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1666 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1786 micro
Összesen 4083 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és tepsiben kisütjük.
  2. A tojássárgákat a kristálycukorral és az 5 evőkanál liszttel csomómentesre keverjük, és a felforralt tejjel sűrű krémmé főzzük.
  3. A porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és ha kihűlt a tojásos krém, összedolgozzuk vele.
  4. A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel, és bármilyen gyümölccsel vagy tejszínhabbal, esetleg tortadarával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4859
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel imádom a madártejet, úgy gondoltam kipróbálom ezt sütiben is. Nagyon finom lett, hamar el is fogyott.:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...