r
Nosalty Logó

Madártej torta Csilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Madártej torta Csilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta:

Krém:

Tetejére:

Összesen 1352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta:

Krém:

Tetejére:

Összesen 5409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta:

Krém:

Tetejére:

Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    517 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    874 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 1352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    355 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    2069 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5383.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1823 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1630 mg
  • Nátrium
    1598 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3494 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    1413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3336 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1846 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1777 micro
Összesen 5409 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta:

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A cukrot hozzáadva folyamatosan keverjük.
  3. A sütőporral elkevert lisztet fakanál segítségével beleforgatjuk.
  4. A tortaformát vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk. Beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, tűpróbáig.
  5. Miután kihűlt a tészta, kivesszük a formából, kettévágjuk. Megkenjük a krém felével. Rátesszük a másik lapot, tetejét és körben bevonjuk a maradék krémmel.

Krém:

  1. 6 dl tejet felforrósítunk.
  2. 2 dl tejet alaposan elkeverjük a tojások sárgájával, pudingporral és a liszttel.
  3. Tűzre tesszük, és folyamatos kevergetés mellett a forró tejet hozzáadva sűrűre főzzük.
  4. A margarint kikeverjük a porcukorral, és miután a pudingos krém kihűlt, belekeverjük a vajas krémet.

Tetejére:

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük, és evőkanalanként rászaggatjuk a torta tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2151
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Madártej torta Csilla konyhájából
Salamon Csilla 1202 recept

Családnak és a rokonoknak nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...