Mac and cheese zöldborsóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vitya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
232 kcal
-
25g bacon98 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
150g tej84 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
13g füstölt sajt41 kcal
-
13g cheddar sajt50 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
45g snidling14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
720
kcal
- 14% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
250g szarvacska tészta928 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
600g tej336 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
50g cheddar sajt202 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
2881
kcal
- 14% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
16.9g szarvacska tészta63 kcal
-
6.8g bacon27 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
40.7g tej23 kcal
-
1.2g fokhagyma2 kcal
-
3.4g parmezán sajt13 kcal
-
3.4g füstölt sajt11 kcal
-
3.4g cheddar sajt14 kcal
-
6.8g zöldborsó5 kcal
-
12.2g snidling4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
196
kcal
- 14% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1488.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 481 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 500 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 91.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 1326 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 777 micro
Összesen
720
kcal
- 14% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.4 g
Zsír
-
Összesen 145.6 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 257 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5952.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 1925 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 1484 mg
-
Nátrium 1999 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 257.4 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 366.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1055 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 419 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 871 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 612 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 5306 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3110 micro
Összesen
2881
kcal
- 14% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 403.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 359 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg szarvacska tészta
-
10 dkg bacon
-
1 ek olívaolaj
-
5 dkg vaj
-
chilipehely ízlés szerint
-
2 csapott ek finomliszt
-
6 dl tej
-
6 gerezd fokhagyma
-
5 dkg parmezán sajt
-
5 dkg füstölt sajt
-
5 dkg cheddar sajt
-
10 dkg zöldborsó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A tésztát lobogó, sós vízbe tesszük, és amíg megfő, elkészítjük a szószt.
- A csíkokra felvágott bacont egy forró lábasban, kevés olaj hozzáadásával lepirítjuk.
- Ha a bacon lepirult, hozzáadjuk a vajat, amit megolvasztunk. Ha szeretnénk, hogy az ételünk csípjen, nyomatunk bele egy kis chilipelyhet.
- Ha a vaj megolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és addig hevítjük, amíg felhabzik.
- A tejet ezután részletekben adagolva adjuk hozzá, és minden körben alaposan keverjük el egy habverővel, hogy még véletlenül se legyen csomós a mártásunk. Jöhet az ízesítés: só, fekete bors, frissen reszelt szerecsendió.
- A fokhagymagerezdeket vékony szeletekre felvágjuk, megszórjuk durva szemű sóval, és a kés lapjával addig préseljük, amíg egy fokhagyma paszta lesz belőle. Ezt is hozzáadjuk a készülő mártásunkhoz.
- Most jön a lényeg, a sajt. Lényegében bármilyen sajtot használunk, minél többfélét és minél aromásabbakat találunk, annál finomabb lesz a végeredmény.
- A lefőtt tésztát hozzáadjuk a mártáshoz, és alaposan összeforgatjuk.
- Végül hozzáadunk 10 dkg, 5 perc alatt készre főzött, fagyasztott zöldborsót is. A tetejére még szórunk egy kevés parmezán sajtot és friss snidlinget.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4226
- Feltöltés dátuma: 2015. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Vitya
7 recept
Érdemes nagy adagot csinálni, mert a maradékot másnap ki lehet rántani, és egy kis paradicsomos mártogatóssal tökéletes :)