adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
A mabo dofuhoz
-
25g darált sertéshús46 kcal
-
75g tofu108 kcal
-
53 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
46g zöldhagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g szójaszósz2 kcal
-
3g szaké3 kcal
-
63g csirke alaplé4 kcal
-
13 kcal
A rayuhoz
-
21g szezámolaj188 kcal
-
0g chili0 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
Összesen
445
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
A mabo dofuhoz
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
300g tofu432 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
184g zöldhagyma35 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
15g szójaszósz9 kcal
-
10g szaké13 kcal
-
250g csirke alaplé18 kcal
-
51 kcal
A rayuhoz
-
85g szezámolaj751 kcal
-
0g chili0 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
Összesen
1785
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
A mabo dofuhoz
-
8.2g darált sertéshús15 kcal
-
24.7g tofu36 kcal
-
17 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
15.2g zöldhagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.2g szójaszósz1 kcal
-
0.8g szaké1 kcal
-
20.6g csirke alaplé1 kcal
-
1.2g burgonyakeményítő4 kcal
A rayuhoz
-
7g szezámolaj62 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
16.5g póréhagyma4 kcal
Összesen
147
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1313.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 552 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 448 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 122.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 71 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 385 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 732 micro
Összesen
445
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 78 g
Zsír
-
Összesen 146.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5255.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 2210 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 894 mg
-
Nátrium 1792 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 490.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 283 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1540 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2928 micro
Összesen
1785
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 433.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
A mabo dofuhoz
-
10 dkg darált sertéshús
-
30 dkg tofu
-
3 ek napraforgó olaj
-
1.5 ek szójaszósz
-
10 ml szaké
-
250 ml csirke alaplé
A rayuhoz
-
1 dl szezámolaj
Elkészítés
A mabo dofuhoz
- A húst egy serpenyőben az olajon jól átsütjük.
- A tofut 2 cm-es kockákra vágjuk és sós vízben pár perc alatt megfőzzük.
- A húshoz hozzáadjuk a tobanjant, gyömbért és fokhagymát, kicsit megpirítjuk majd ezt követően a szójaszószt, szakét és a csirkehúslevest is hozzákeverjük.
- A tofut óvatosan óvatosan lecsepegtetjük és beleforgatjuk a szószba.
- A keményítőből készítünk egy 1:1 arányú elegyet és besűrítjük vele a szószt.
- A legvégén a rayu és a zöldhagyma kerül bele.
- Párolt rizs illik hozzá köretként.
- Rayu:
- A hozzávalókat összekeverjük, felforraljuk (legyünk óvatosak a forró olajjal!) s alacsony lángon tartjuk néhány percig.
- Egy éjszakán keresztül áztatjuk és hagyjuk kihűlni, reggel leszűrjük.
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13536
- Feltöltés dátuma: 2008. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Oli
62 recept
A receptben előforduló momen tofu (magyarul szilárd, tömör tofu) finom, s egyben nagyon fontos, értékes tápláléka a japánok mindennapjainak. Több fehérjét és kalciumot tartalmaz, mint testvére, a kinu-tofu (selyem tofu). A tofu számos kedvező élettani hatással rendelkezik, többek között fontos a fehérje, kalcium, telítetlen zsírsav, izoflavonoid tartalma miatt. A koleszterinszintet csökkenti, ezért a vérnyomásra is kedvezően hat. A keleti konyha különös figyelmet fordít nemcsak az ízre, látványra, de az ételek állagának sokszínűségére is. Ily módon a hús „darabossága” nagyon jó párost alkot a tofu „simaságával”. A receptet egy kedves barátomtól kértem és kaptam, miután megvendégelt ezzel a finom, enyén csípős kínai eredetű étellel.