adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hús
-
300g sertéslapocka708 kcal
-
25g balzsamecet22 kcal
-
100g száraz vörösbor82 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
5g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
250g hasábburgonya368 kcal
Saláta és öntet
-
2g fokhagyma2 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
25g balzsamecet22 kcal
-
165g fejessaláta16 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
2 kcal
Összesen
1428
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hús
-
600g sertéslapocka1416 kcal
-
50g balzsamecet44 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
500g hasábburgonya735 kcal
Saláta és öntet
-
3g fokhagyma4 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
50g balzsamecet44 kcal
-
330g fejessaláta32 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3 kcal
Összesen
2855
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hús
-
31.6g sertéslapocka74 kcal
-
2.6g balzsamecet2 kcal
-
10.5g száraz vörösbor9 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
26.3g hasábburgonya39 kcal
Saláta és öntet
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.2g olívaolaj20 kcal
-
2.6g balzsamecet2 kcal
-
17.4g fejessaláta2 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0.3g dijoni mustár0 kcal
Összesen
150
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.8 g
Zsír
-
Összesen 87.3 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3525.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 821 mg
-
Nátrium 2335 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 649.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 143 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2428 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1499 micro
Összesen
1428
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.5 g
Zsír
-
Összesen 174.6 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7051.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 269 mg
-
Foszfor 1641 mg
-
Nátrium 4670 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1298.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 418 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 420 micro
-
K vitamin: 287 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 403 micro
-
Kolin: 392 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4856 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2999 micro
Összesen
2855
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
Hús
-
60 dkg sertéslapocka
-
0.5 dl balzsamecet
-
2 dl száraz vörösbor
-
1 db vöröshagyma
-
1.5 tk só
-
bors ízlés szerint
-
1 tk csípős fűszerpaprika
Saláta és öntet
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 dl olívaolaj
-
0.5 dl balzsamecet
-
1 db fejessaláta
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 tk dijoni mustár
Elkészítés
Hús
- A húst szeljük fel ujjnyi vastag szelekre. A hagymát szeleteljük fel.
- Egy mélyebb sütőedény aljában keverjük össze a páclevet. Sót, borsot, ecetet, bort és paprikát.
- Tegyük bele végül a hússzeleteket, azokra a hagymaszeleteket.
- Fedjük be alufóliával, és egy órát süssük lassú tűzön. Azután fedjük ki, és forgassuk át a húsokat. Amíg el nem fő a leve és elkezd pirulni, addig közepes lángon időnként locsolva, forgatva süssük.
- Közben a sütőben megsül a fagyasztott hasábburgonya, sütőpapíron.
Saláta és öntet
- A salátánkat mossuk meg, szárítsuk meg, és tegyük félre. Az öntet hozzávalóit egy kis tálban keverjük össze, és adjuk fel a saláta mellé, csak étkezéskor locsoljuk meg vele.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 180
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 16024
- Feltöltés dátuma: 2013. május 21.
Ajánló
Cabernet Savignon
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Capucine
23 recept
Mindig közel állt hozzám a francia konyha. Egy lyoni bouchonban elköltött vacsora emlékére készítettem ez a fogást. További receptek a blogomon.