r
Nosalty Logó

Lyoni burgonya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Lyoni burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2651 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    1307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4617 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    801 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4553 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    393 micro
  • Lut-zea
    715 micro
Összesen 1108 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    180.2 g

Zsír

  • Összesen
    339.8 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    2766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10603.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    3215 mg
  • Nátrium
    5227 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1910.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18468 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    88 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3204 micro
  • Kolin:
    1504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18210 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    3025 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    1573 micro
  • Lut-zea
    2860 micro
Összesen 4437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    54 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. Burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  2. Megpucolt és felkockázott vöröshagymát olajon megpároljuk, rátesszük a megmosott és feldarabolt csirkemájat, majd a felkarikázott kolbászt.
  3. Vizet felforraljuk, beletesszük a leveskockát, hozzáadjuk a paradicsompürét, és ráöntjük a májra.
  4. Ízlés szerint sózzuk, belepréseljük a fokhagymát, és besűrűsödésig főzzük.
  5. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, megterítjük egy sor felkarikázott burgonyával, erre ráöntjük a ragu felét, reszelünk rá sajtot, megint egy sor burgonya, erre a maradék ragu, és befedjük burgonyával.
  6. Ráreszeljük a maradék sajtot. Tejszínt kikeverjük a tojással, belevagdossuk a petrezselyemzöldjét, és ráöntjük a burgonya tetejére. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8563
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lyoni burgonya
Salamon Csilla 1203 recept

Egy régi szakácskönyvben találtam ezt a receptet.

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...