Lyoni burgonya
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
125g csirkemáj149 kcal
-
232 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
50g víz0 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
0g só0 kcal
-
2 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
1108
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
500g csirkemáj595 kcal
-
300g sütnivaló kolbász927 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
200g víz0 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
0g só0 kcal
-
8 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
4437
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
34.5g burgonya20 kcal
-
17.2g csirkemáj21 kcal
-
10.3g sütnivaló kolbász32 kcal
-
3.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
6.9g víz0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.7g konzerv paradicsom0 kcal
-
3.4g sajt12 kcal
-
17.2g habtejszín50 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
Összesen
152
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 45 g
Zsír
-
Összesen 84.9 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 692 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2651 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 804 mg
-
Nátrium 1307 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 477.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4617 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 801 micro
-
Kolin: 376 mg
-
Retinol - A vitamin: 4553 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 756 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 393 micro
-
Lut-zea 715 micro
Összesen
1108
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 180.2 g
Zsír
-
Összesen 339.8 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 2766 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10603.9 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 365 mg
-
Kálcium 1303 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 405 mg
-
Foszfor 3215 mg
-
Nátrium 5227 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1910.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18468 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 88 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 315 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 773 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3204 micro
-
Kolin: 1504 mg
-
Retinol - A vitamin: 18210 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 3025 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 1573 micro
-
Lut-zea 2860 micro
Összesen
4437
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 637 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 628 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 54 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
50 dkg csirkemáj
-
30 dkg sütnivaló kolbász
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db leveskocka
-
2 dl víz
-
5 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
5 dkg konzerv paradicsom
-
10 dkg sajt
-
5 dl habtejszín
-
1 db tojás
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- Burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
- Megpucolt és felkockázott vöröshagymát olajon megpároljuk, rátesszük a megmosott és feldarabolt csirkemájat, majd a felkarikázott kolbászt.
- Vizet felforraljuk, beletesszük a leveskockát, hozzáadjuk a paradicsompürét, és ráöntjük a májra.
- Ízlés szerint sózzuk, belepréseljük a fokhagymát, és besűrűsödésig főzzük.
- Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, megterítjük egy sor felkarikázott burgonyával, erre ráöntjük a ragu felét, reszelünk rá sajtot, megint egy sor burgonya, erre a maradék ragu, és befedjük burgonyával.
- Ráreszeljük a maradék sajtot. Tejszínt kikeverjük a tojással, belevagdossuk a petrezselyemzöldjét, és ráöntjük a burgonya tetejére. Előmelegített sütőben készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8563
- Feltöltés dátuma: 2014. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1203 recept
Egy régi szakácskönyvben találtam ezt a receptet.