r
Nosalty Logó

Lustagombóc

Lizinka_
Lustagombóc
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

gombócok alá

600
Kalória
37.9g
Fehérje
72.6g
Szénhidrát
16.5g
Zsír
371.8g
Víz
238.3g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

tésztához

töltelékhez

gombócok alá

Összesen 600 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

tésztához

töltelékhez

gombócok alá

Összesen 2401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

tésztához

töltelékhez

gombócok alá

Összesen 112 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    833 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    371.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    864 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    1599 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2311 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 600 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    151.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3331.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1872 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    290.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1487.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4092 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    795 micro
  • Kolin:
    875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3455 micro
  • α-karotin
    2496 micro
  • β-karotin
    6398 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    9245 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 2401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    438 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztet a szódabikarbónával átszitáljuk egy nagyobb tálba. Beletesszük a sót, a tojást, és a vízzel egynemű tésztává gyúrjuk. (A vizet apránként adjuk hozzá, mert a liszt fajtájától függően, a víz mennyisége a megadott-tól eltérhet.)
  2. Fóliával letakarva tegyük félre a tésztacipót, amíg a tölteléket elkészítjük.

töltelékhez

  1. A hagymát aprítsuk fel, és a sárgarépát reszeljük le. Kevéske olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben, majd ebbe süssük össze a répát és a hagymát. Ha kész, tegyük félre hűlni.
  2. Egy nagyobb tálban villa segítségével törjük össze a májat, és keverjük pépessé. Ebbe tegyük a sertés és marha darált húsokat. (Én egy 40 dkg-os darált hús-mixet használtam fel.) Ezután adjuk hozzá a tojást, a petrezselymet, a sót és az összesütött hagymás-répa keveréket. A masszát jól dolgozzuk össze.
  3. A tésztacipót jól alálisztezett deszkán nyújtsuk vékony téglalappá (kb. 40 x 50 cm). Erre kenjük fel egyenletesen a húsos masszát. Célszerű a hozzánk távolabb eső tészta véget vízzel megkenni, hogy jól egymáshoz tapadjon a tészta. Azután tekerjük fel, mint a bejglit.
  4. A rudat éles késsel vágjuk kb. 4 cm hosszú darabokra.

gombócok alá

  1. A burgonyákat tisztítás után vágjuk fél cm-es karikákra. Egy magasabb falu serpenyőbe tegyünk 1 evőkanál olajat, és erre fektessük a burgonyakarikákat. A burgonyára "ültessük" a töltött kis tekercseket.
  2. Egy kisebb fazékba öntsük a vizet, majd keverjük el a paradicsompürével és az ételízesítővel. Ezzel öntsük fel a serpenyőben várakozó tekercseket úgy, hogy mindenhová jusson belőle.
  3. A serpenyőt letakarva főzzük kb. 45-50 percig. Néha a fedőt levéve, locsoljuk meg a tekercseket a paradicsomos lével. Akkor kész, ha a tekercseknek szépen szétnyíltak, és a tészta kicsit megduzzadt.
  4. Tálakra tesszük a kis tekercseket, merünk mellé bőven a szaftos krumpliból, és langyosan kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 45 p

Egy késő esti főzőműsorban lettem figyelmes erre a receptre. Sajnos nem tudtam pontosan megjegyezni (aztán leírni) a hozzávalókat. Internetes kutakodás után, a megjegyzett alapanyagokból összeállítottam a saját verziómat. Nagyon laktatató, különös ízhatású étel. Próbáljátok ki!

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...