r
Nosalty Logó

Lussebullar - svéd sáfrányos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
IKEA
Lussebullar - svéd sáfrányos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 732 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5861 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 732 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3384.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    932.4 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    252 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    685 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 5861 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 268 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáöntjük az olvasztott vajat, megszórjuk egy csipet sóval, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és a sáfrányt, mellékanalazzuk a görög joghurtot, kicsit elkeverjük
  3. Mellészitáljuk a lisztet, és alaposan kidolgozzuk a tésztát.
  4. 30 percig meleg szobában pihentetjük, kelesztjük.
  5. Lisztezett munkafelületre tesszük a tésztát, és golflabdányi darabokat szakítunk belőle. Minden darabot ujjnyi vastagra nyújtunk, a két végét ellenkező irányban elkezdjük feltekerni, míg kis csikóhal-formákat kapunk.
  6. A magkeverékkel, mazsolával és bogyókkal kidíszítjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és tojással lekenjük.
  7. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, míg szép pirosasra sülnek.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1711
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 05.

Ajánló

Különösen finom bogyós gyümölcslekvárral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svédország tradicionális Luca-napi sáfrányos kalácsa. Pihe-puha, illatos, igazi decemberi ünnephozó darab, és nem is túl bonyolult elkészíteni, úgyhogy hajrá! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...