r
Nosalty Logó

Lussebullar - svéd sáfrányos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
IKEA
Lussebullar - svéd sáfrányos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 732 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5861 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 732 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3384.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    932.4 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    252 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    685 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 5861 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 268 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáöntjük az olvasztott vajat, megszórjuk egy csipet sóval, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és a sáfrányt, mellékanalazzuk a görög joghurtot, kicsit elkeverjük
  3. Mellészitáljuk a lisztet, és alaposan kidolgozzuk a tésztát.
  4. 30 percig meleg szobában pihentetjük, kelesztjük.
  5. Lisztezett munkafelületre tesszük a tésztát, és golflabdányi darabokat szakítunk belőle. Minden darabot ujjnyi vastagra nyújtunk, a két végét ellenkező irányban elkezdjük feltekerni, míg kis csikóhal-formákat kapunk.
  6. A magkeverékkel, mazsolával és bogyókkal kidíszítjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és tojással lekenjük.
  7. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, míg szép pirosasra sülnek.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1710
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 05.

Ajánló

Különösen finom bogyós gyümölcslekvárral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Svédország tradicionális Luca-napi sáfrányos kalácsa. Pihe-puha, illatos, igazi decemberi ünnephozó darab, és nem is túl bonyolult elkészíteni, úgyhogy hajrá! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek