r
Nosalty Logó

Lucskos káposzta ahogy Norbi készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Norbi06
Lucskos káposzta ahogy Norbi készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztához

A húsgombóchoz

Összesen 687 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztához

A húsgombóchoz

Összesen 3435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztához

A húsgombóchoz

Összesen 140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2400 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    1791 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 687 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.5 g

Zsír

  • Összesen
    239.2 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12000 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1937 mg
  • Nátrium
    8957 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1780.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    384 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    3841 micro
  • β-crypt
    748 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    5639 micro
Összesen 3435 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    104 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A káposztához

A húsgombóchoz

Elkészítés

A káposztához

  1. Forró lábosban kolbászzsírban kiolvasztjuk a kockázott szalonna zsírját is. Erre mehet pirulni az apróra vágott vöröshagyma, majd ha üveges már, hozzádobjuk a paprikát, paradicsomot, kolbászt, frissen tört borsot, köményt, fűszerpaprikát, babért, és egy korty vízzel elkezdjük melegíteni.
  2. Közben megkóstoljuk a füstölt húst, ha túl sós, kicsit hagyjuk ázni. A káposztát is átmossuk, ha nagyon savanyú lenne, majd mehetnek ezek is az alapba.
  3. Jól elkeverve, még egy korty vízzel felöntve kis lángon 40 percet főzzük.
  4. Közben egy kis edényben megpároljuk kevés vízzel a rizst (félpuhára), tulajdonképpen előfőzzük. Hagyjuk némileg kihűlni, majd ezt és a különböző fűszereket, lisztet hozzáadjuk a darált húshoz, alaposan elkeverjük, meggyúrjuk, majd teniszlabda nagyságú gombócokat formázunk belőle enyhén nedves kézzel.
  5. Megkóstoljuk a félkész ételt, és ha nem lenne elég sós, utánasózunk, a tetejére ültetjük a húsgombócokat (ízlés szerint be is tölthetjük savanyú káposzta levélbe, én nem szeretem), majd kissé lenyomva, hogy a lé ellepje, letakarva, kis lángon további 20 percig pároljuk az ételt. Ügyeljünk rá, hogy lé legyen alatta, de ne sok, hogy sűrű szafttá tudjon főni.
  6. Forrón tálaljuk tejföllel, friss kenyérrel és csípős paprikával.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10112
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Ajánló

Jóféle magyar száraz vörösborral. Kadarka előnyben. Részemről.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Nagyon klassz füstölt húsokat, szalonnát kaptunk.

Hozzávalók

A káposztához

A húsgombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...