Lucskos káposzta ahogy Norbi készíti
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Norbi06
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A káposztához
-
70g füstölt oldalas184 kcal
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
20g kolbász90 kcal
-
20g füstölt szalonna131 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
0 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
20g paprika3 kcal
A húsgombóchoz
-
90g darált sertéshús164 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
8g rizs29 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
Összesen
687
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A káposztához
-
350g füstölt oldalas921 kcal
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
A húsgombóchoz
-
450g darált sertéshús819 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
40g rizs143 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
Összesen
3435
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
A káposztához
-
14.2g füstölt oldalas37 kcal
-
40.6g savanyú káposzta8 kcal
-
4.1g kolbász18 kcal
-
4.1g füstölt szalonna27 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g fűszerpaprika1 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
0 kcal
-
4.1g paradicsom1 kcal
-
4.1g paprika1 kcal
A húsgombóchoz
-
18.3g darált sertéshús33 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.6g rizs6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
Összesen
140
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.3 g
Zsír
-
Összesen 47.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2400 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 387 mg
-
Nátrium 1791 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 356.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 768 micro
-
β-crypt 150 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 1128 micro
Összesen
687
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 191.5 g
Zsír
-
Összesen 239.2 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 640 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12000 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 514 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 351 mg
-
Foszfor 1937 mg
-
Nátrium 8957 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1780.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 388 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 242 mg
-
D vitamin: 384 micro
-
K vitamin: 154 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 648 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 240 micro
-
β-karotin 3841 micro
-
β-crypt 748 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 5639 micro
Összesen
3435
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 487 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 104 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
140
kcal
Hozzávalók
A káposztához
-
1 kg savanyú káposzta
-
10 dkg kolbász
-
10 dkg füstölt szalonna
-
5 db babérlevél
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
3 ek fűszerpaprika
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 ek őrölt fűszerkömény
A húsgombóchoz
-
45 dkg darált sertéshús
-
4 gerezd fokhagyma
-
4 dkg rizs
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A káposztához
- Forró lábosban kolbászzsírban kiolvasztjuk a kockázott szalonna zsírját is. Erre mehet pirulni az apróra vágott vöröshagyma, majd ha üveges már, hozzádobjuk a paprikát, paradicsomot, kolbászt, frissen tört borsot, köményt, fűszerpaprikát, babért, és egy korty vízzel elkezdjük melegíteni.
- Közben megkóstoljuk a füstölt húst, ha túl sós, kicsit hagyjuk ázni. A káposztát is átmossuk, ha nagyon savanyú lenne, majd mehetnek ezek is az alapba.
- Jól elkeverve, még egy korty vízzel felöntve kis lángon 40 percet főzzük.
- Közben egy kis edényben megpároljuk kevés vízzel a rizst (félpuhára), tulajdonképpen előfőzzük. Hagyjuk némileg kihűlni, majd ezt és a különböző fűszereket, lisztet hozzáadjuk a darált húshoz, alaposan elkeverjük, meggyúrjuk, majd teniszlabda nagyságú gombócokat formázunk belőle enyhén nedves kézzel.
- Megkóstoljuk a félkész ételt, és ha nem lenne elég sós, utánasózunk, a tetejére ültetjük a húsgombócokat (ízlés szerint be is tölthetjük savanyú káposzta levélbe, én nem szeretem), majd kissé lenyomva, hogy a lé ellepje, letakarva, kis lángon további 20 percig pároljuk az ételt. Ügyeljünk rá, hogy lé legyen alatta, de ne sok, hogy sűrű szafttá tudjon főni.
- Forrón tálaljuk tejföllel, friss kenyérrel és csípős paprikával.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 10112
- Feltöltés dátuma: 2013. február 26.
Ajánló
Jóféle magyar száraz vörösborral. Kadarka előnyben. Részemről.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Norbi06
121 recept
Nagyon klassz füstölt húsokat, szalonnát kaptunk.