r
Nosalty Logó

Lucskos káposzta 6. - tejszínes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Lucskos káposzta 6. - tejszínes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1740 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 348 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3431.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    3684.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    454 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    915 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    559 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1740 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon fehéredésig sütjük a darabokra vágott húst.
  2. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és megfonnyasztjuk.
  3. Sózzuk, a fűszerekkel meghintjük, kivéve a borsikafűt.
  4. Kevés vizet aláöntve, a húst félpuhára pároljuk.
  5. Közben apróra vagdaljuk a káposztát, majd hozzátesszük a húshoz.
  6. A fokhagymát apróra vagdossuk, és ezt is belekeverjük.
  7. Felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és fedő alatt puhára főzzük.
  8. A tejszínhez adjuk a lisztet, csomómentesre keverjük.
  9. Ezzel sűrítjük be az ételt. Felforraljuk, és a borsikafűvel meghintjük.
  10. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10454
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 06.

Ajánló

A borsikafüvet, mivel főzéskor keseredik, csak a legvégén adjuk hozzá. A tejszín selymessé teszi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám egyik kedvenc étele volt ez az egytálétel. Ő nem tejszínnel készítette, csak tejföllel és tejjel. Én már modernizáltam kissé!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...