r
Nosalty Logó

Lola sajttortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sajtospiritos
Lola sajttortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 5525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 920 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    422.6 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2540.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    1773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 5525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabfalatokat és a kakaós kekszet ledaráljuk, majd a 10 dkg megolvasztott vajjal alaposan összedolgozzuk. A kekszmasszát egy 24 cm átmérőjű tortaforma aljába egyenletesen belesimítjuk (ha erre ügyelünk, akkor a végeredményként szép vékony kekszréteget kapunk a torta alján). Ekkor a kekszmasszát 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, de csak 10 percre.
  2. Míg a kekszmassza elősül, a további hozzávalókat összekeverjük a sajtkrémhez: krémsajtok, tejföl, citromhéj, citromlé, liszt, cukor és végül a tojások.
  3. 10 perc elteltével a kekszalapot kivesszük a sütőből, ráöntjük a homogénre kevert sajtkrémmasszát, és visszatesszük a sütőbe 50 percre (170 fokon). 50 perc elteltével még folyékonynak tűnhet, de ekkor nem szabad már tovább sütni.
  4. A kihűlt tortát egy éjszakára a hűtőbe tesszük, ahol szépen megdermed, és másnap már fogyasztható is.
  5. Én személy szerint házi meggylekvárral kínálom, de egyéb lekvárokkal, befőttekkel, aszalt gyümölcsökkel is fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10066
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 27.

Ajánló

Bármely zalai kalandtúrához:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lola sajttortája
Sajtospiritos 57 recept

Ez most egy rendhagyó vendégrecept lesz Lolától: Évekkel ezelőtt egy barátnőm készített egy fantasztikus sajttortát. Azóta többször is elkértem, és el is hagytam a receptet, így mindenféle internetes keresgélés, és a saját emlékeim alapján összeállítottam az én ínyemre valót. Többször is kipróbáltam, és mindannyiszor osztatlan sikert aratott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...