Litván céklaleves A kis gasztronautától
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
251g cékla72 kcal
-
150g kaukázusi kefir92 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
90g főtt tojás140 kcal
-
90g kapor39 kcal
-
230g újhagyma44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
479
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1004g cékla289 kcal
-
600g kaukázusi kefir366 kcal
-
600g joghurt366 kcal
-
360g főtt tojás558 kcal
-
360g kapor155 kcal
-
920g újhagyma177 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1911
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
26.1g cékla8 kcal
-
15.6g kaukázusi kefir10 kcal
-
15.6g joghurt10 kcal
-
9.4g főtt tojás15 kcal
-
9.4g kapor4 kcal
-
23.9g újhagyma5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
52
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 375 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2011.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 721 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 618 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 679.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 635 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 287 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 467 micro
-
Kolin: 328 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 884 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1887 micro
Összesen
479
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 120.3 g
Zsír
-
Összesen 83.4 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1499 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8045.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 2886 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 643 mg
-
Foszfor 2470 mg
-
Nátrium 1831 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2717.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2539 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 449 mg
-
D vitamin: 337 micro
-
K vitamin: 1147 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1869 micro
-
Kolin: 1312 mg
-
Retinol - A vitamin: 857 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3535 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7547 micro
Összesen
1911
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db cékla
-
6 dl kaukázusi kefir
-
6 dl joghurt
-
6 db főtt tojás
-
2 csokor kapor
-
10 közepes db újhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A céklát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, és hagyjuk kihűlni. A tojásokat keményre főzzük.
- A tojásokat vágjuk félbe, sárgájukat keverjük össze a joghurttal és a kefírrel, a fehérjéket pedig tegyük félre a tálalásig.
- Miután a cékla kihűlt, nagy lyukú reszelőn reszeljük le (vagy vágjuk julienne-re), és öntsük rá a tojássárgás joghurtot. Sózzuk, borsozzuk. Belevágjuk a kaprot, és hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, és lehűtjük.
- Tálaláskor tegyük a leves közepébe a tojásfehérjét, díszítsük kaporral és újhagymakarikákkal.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8175
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Egyik kedves ismerősőmtől kaptam saját termesztésű céklát, így végre kipróbálhattam ezt a Hegyi Barbara receptet. Egy újságban bukkantam rá, és már alig vártam, hogy elkészíthessem. Nagyon finom és nagyon-nagyon egészséges.:) Jól behűtve az igazi!