r
Nosalty Logó

Litván céklaleves A kis gasztronautától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Litván céklaleves A kis gasztronautától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1911 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2011.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    884 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1887 micro
Összesen 479 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8045.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    2886 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    643 mg
  • Foszfor
    2470 mg
  • Nátrium
    1831 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2717.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2539 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    449 mg
  • D vitamin:
    337 micro
  • K vitamin:
    1147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1869 micro
  • Kolin:
    1312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3535 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7547 micro
Összesen 1911 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, és hagyjuk kihűlni. A tojásokat keményre főzzük.
  2. A tojásokat vágjuk félbe, sárgájukat keverjük össze a joghurttal és a kefírrel, a fehérjéket pedig tegyük félre a tálalásig.
  3. Miután a cékla kihűlt, nagy lyukú reszelőn reszeljük le (vagy vágjuk julienne-re), és öntsük rá a tojássárgás joghurtot. Sózzuk, borsozzuk. Belevágjuk a kaprot, és hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, és lehűtjük.
  4. Tálaláskor tegyük a leves közepébe a tojásfehérjét, díszítsük kaporral és újhagymakarikákkal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8175
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Litván céklaleves A kis gasztronautától
A kis gasztronauta 142 recept

Egyik kedves ismerősőmtől kaptam saját termesztésű céklát, így végre kipróbálhattam ezt a Hegyi Barbara receptet. Egy újságban bukkantam rá, és már alig vártam, hogy elkészíthessem. Nagyon finom és nagyon-nagyon egészséges.:) Jól behűtve az igazi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...