r
Nosalty Logó

Lisztmentes habos-zabos almás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tmea
Lisztmentes habos-zabos almás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 1194 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.8 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5783.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    1132 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.6 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1079.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1498 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1419 micro
Összesen 4779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpehely felét min. 3 órára beáztatjuk a 4 dl tejbe.
  2. Az almát lereszeljük, és megszórjuk fahéjas cukorral.
  3. Ha megázott a zabpelyhünk, a margarint kikeverjük a cukorral, majd egyenként a tojássárgájával is.
  4. A vajas masszához felváltva hozzákeverjük a beáztatott és a száraz zabpelyhet, majd a pudingport és a sütőport is.
  5. Az így kapott masszát vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, rátesszük a kissé kinyomkodott fahéjas almát, majd addig sütjük, amíg kissé megpirul a teteje.
  6. Amíg sül, a tojásfehérjét jó keményre felverjük az 5 ek cukorral.
  7. Amikor a süti kész, rákenjük a tojásfehérjét és alacsony hőfokon visszatesszük a sütőbe, amíg a habnak szép rózsaszínes lesz a teteje. Elvileg annyi ideig kell szárítani, amennyi ideig a süti sült.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 24067
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 02.

Ajánló

A képen szereplő sütiben az alma kockázva van, nem reszelve, úgyis lehet, csak akkor egy kicsit meg kell párolni előtte a fahéjas cukor kíséretében.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept eredetijét úgy 30 éve találta az anyukám egy zabpelyhes papírzacskó oldalán. A zabpehely akkoriban elég nagy kuriózumnak számított, hát még az abból készült süti. S mivel az anyukám mindig rajongott a kuriózumokért, rögtön ki is próbálta, s ezzel egy időben rögtön a család egyik kedvencévé is lett. A pudingpor és a sütőpor nincs benne az eredeti receptben, valamint aszerint a zabpelyhes massza tetejét meg kell kenni néhány evőkanál rummal, mielőtt az alma rákerülne. Én meg átvariáltam az én ízlésem szerint, de akinek tetszik, úgy is meg lehet próbálni. Egy biztos; így is, úgy is nagyon finom, gazdaságos, egyszerű, és még valamelyest egészséges is. Főleg, ha a cukor helyett mézet használunk hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...