Lisztmentes habos-zabos almás
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
15.9g zabpehely60 kcal
-
15.9g tej9 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
8g margarin57 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.9g vaníliás pudingpor3 kcal
-
39.8g alma19 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
9.5g tojásfehérje5 kcal
-
2g cukor8 kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 52 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1445.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 635 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.7 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 269.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 421 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 355 micro
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.8 g
Zsír
-
Összesen 208.1 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5783.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 1237 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 634 mg
-
Foszfor 2539 mg
-
Nátrium 1132 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 642.6 g
-
Cukor 320 mg
-
Élelmi rost 62 mg
VÍZ
-
Összesen 1079.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1817 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 214 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 548 mg
-
Retinol - A vitamin: 1684 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1498 micro
-
β-crypt 112 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1419 micro
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Hozzávalók
-
40 dkg zabpehely
-
4 dl tej
-
15 dkg cukor
-
2 db tojássárgája
-
0.5 csomag sütőpor
-
0.5 csomag vaníliás pudingpor
-
6 db tojásfehérje
Elkészítés
- A zabpehely felét min. 3 órára beáztatjuk a 4 dl tejbe.
- Az almát lereszeljük, és megszórjuk fahéjas cukorral.
- Ha megázott a zabpelyhünk, a margarint kikeverjük a cukorral, majd egyenként a tojássárgájával is.
- A vajas masszához felváltva hozzákeverjük a beáztatott és a száraz zabpelyhet, majd a pudingport és a sütőport is.
- Az így kapott masszát vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, rátesszük a kissé kinyomkodott fahéjas almát, majd addig sütjük, amíg kissé megpirul a teteje.
- Amíg sül, a tojásfehérjét jó keményre felverjük az 5 ek cukorral.
- Amikor a süti kész, rákenjük a tojásfehérjét és alacsony hőfokon visszatesszük a sütőbe, amíg a habnak szép rózsaszínes lesz a teteje. Elvileg annyi ideig kell szárítani, amennyi ideig a süti sült.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 238
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 24067
- Feltöltés dátuma: 2012. október 02.
Ajánló
A képen szereplő sütiben az alma kockázva van, nem reszelve, úgyis lehet, csak akkor egy kicsit meg kell párolni előtte a fahéjas cukor kíséretében.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A recept eredetijét úgy 30 éve találta az anyukám egy zabpelyhes papírzacskó oldalán. A zabpehely akkoriban elég nagy kuriózumnak számított, hát még az abból készült süti. S mivel az anyukám mindig rajongott a kuriózumokért, rögtön ki is próbálta, s ezzel egy időben rögtön a család egyik kedvencévé is lett. A pudingpor és a sütőpor nincs benne az eredeti receptben, valamint aszerint a zabpelyhes massza tetejét meg kell kenni néhány evőkanál rummal, mielőtt az alma rákerülne. Én meg átvariáltam az én ízlésem szerint, de akinek tetszik, úgy is meg lehet próbálni. Egy biztos; így is, úgy is nagyon finom, gazdaságos, egyszerű, és még valamelyest egészséges is. Főleg, ha a cukor helyett mézet használunk hozzá.