Lisztmentes barackos túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
rebuspapp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
Hozzávalók a tésztához
Hozzávalók a krémhez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
5 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
70 kcal
Díszítéshez
-
12g színes cukorka45 kcal
Összesen
401
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
550g tojás692 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
343 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
Díszítéshez
-
95g színes cukorka361 kcal
Összesen
3206
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
31.3g tojás39 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
2.3g porcukor9 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
5.1g vaníliás pudingpor20 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
28.4g tehéntúró42 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
2.3g porcukor9 kcal
-
11.4g joghurt7 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
11.4g sárgabaracklekvár32 kcal
Díszítéshez
-
5.4g színes cukorka21 kcal
Összesen
183
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1224.3 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 121.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
401
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.8 g
Zsír
-
Összesen 87.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1826 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9794.3 g
-
Cink 1308 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 1848 mg
-
Vas 1011 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 3349 mg
-
Nátrium 1899 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 40 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 440.8 g
-
Cukor 290 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 973.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 829 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 401 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 1474 mg
-
Retinol - A vitamin: 828 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2436 micro
Összesen
3206
kcal
- 9% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 557.1 g
-
Cink 74 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 34 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
183
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
10 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 csapott ek porcukor
-
1 csomag sütőpor
-
2 tasak vaníliás pudingpor
Hozzávalók a krémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 csapott ek porcukor
-
2 dl joghurt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
10 ek sárgabaracklekvár
Díszítéshez
-
5 ek színes cukorka
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk. Közben a sütőt bekapcsoljuk 180-200 fokra.
- A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, puding port és sütőport.
- A fehérjét kemény habbá, a sárgáját fehéredésig verjük.
- Óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjét a sárgájával. Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze.
- Szilikonos sütőpapírra megformázzuk a lapokat, nem kell túl vastagon kenni, összesen 5-6 lapot kell kapnunk a végén.
- Minden lapot 5-8 percig sütünk, de vigyázzunk, mert könnyen megég.
Hozzávalók a krémhez
- Amíg sülnek a lapok, addig elkészítjük a túrókrémet. A natúr joghurt helyett használhatunk vaníliás krémtúrót is, ekkor viszont kevesebb cukor kell a krémhez.
- Belereszeljük a citrom héját és 2-3 kupaknyi vanília aromát is hozzáadunk, s ezeket alaposan elkeverjük, vagy botturmixszal összeturmixoljuk.
Díszítéshez
- Miután megsültek a lapok, felváltva megkenjük őket a túrókrémmel és a baracklekvárral.
- Díszítésként megszórjuk csokireszelékkel, kakaóporral vagy cukorkával.
- Jó étvágyat! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 940
- Feltöltés dátuma: 2016. április 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
rebuspapp
1 recept
Hosszas kísérletezés eredménye ez a teljesen lisztmentes túrótorta, ami hamar a család kedvence lett, és még a lisztérzékenyek is bátran rájárhatnak. A kellemesen édes, könnyű túrókrém és a baracklekvár jól kiegészítik egymást. Az elkészítése nem túl bonyolult, de a végeredmény megér ennyi nehézséget.