r
Nosalty Logó

Lisztmentes barackos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
rebuspapp
Lisztmentes barackos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Összesen 401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Összesen 3206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Összesen 183 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 401 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1826 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9794.3 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1848 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    3349 mg
  • Nátrium
    1899 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.8 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    829 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    401 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    603 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    828 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2436 micro
Összesen 3206 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.1 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Közben a sütőt bekapcsoljuk 180-200 fokra.
  2. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, puding port és sütőport.
  3. A fehérjét kemény habbá, a sárgáját fehéredésig verjük.
  4. Óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjét a sárgájával. Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze.
  5. Szilikonos sütőpapírra megformázzuk a lapokat, nem kell túl vastagon kenni, összesen 5-6 lapot kell kapnunk a végén.
  6. Minden lapot 5-8 percig sütünk, de vigyázzunk, mert könnyen megég.

Hozzávalók a krémhez

  1. Amíg sülnek a lapok, addig elkészítjük a túrókrémet. A natúr joghurt helyett használhatunk vaníliás krémtúrót is, ekkor viszont kevesebb cukor kell a krémhez.
  2. Belereszeljük a citrom héját és 2-3 kupaknyi vanília aromát is hozzáadunk, s ezeket alaposan elkeverjük, vagy botturmixszal összeturmixoljuk.

Díszítéshez

  1. Miután megsültek a lapok, felváltva megkenjük őket a túrókrémmel és a baracklekvárral.
  2. Díszítésként megszórjuk csokireszelékkel, kakaóporral vagy cukorkával.
  3. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 940
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
rebuspapp 1 recept

Hosszas kísérletezés eredménye ez a teljesen lisztmentes túrótorta, ami hamar a család kedvence lett, és még a lisztérzékenyek is bátran rájárhatnak. A kellemesen édes, könnyű túrókrém és a baracklekvár jól kiegészítik egymást. Az elkészítése nem túl bonyolult, de a végeredmény megér ennyi nehézséget.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...