r
Nosalty Logó

Lisztmentes almatorta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Lisztmentes almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3689 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 307 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.5 g

Zsír

  • Összesen
    213.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2049.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.5 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1214 micro
Összesen 3689 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét.
  2. A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük.
  3. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojáshoz az olajat.
  4. A mandulát elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és összedolgozzuk a tésztát.
  5. Belekeverjük az almát és a az aszalt gyümölcsöket.
  6. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett formába öntjük, a tetejét megszórjuk szeletelt mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 884
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 66152
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 17.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: laktózmentes receptek

Receptjellemzők

Segal Viktor Piknik című könyvét lapozgatva találtuk ezt a receptet. Már kétszer is elkészítettük, viszont harmadszorra lecseréltük benne a hagyományos finomlisztet mandulalisztre. Pontosabban őrült mandulára. Az eredeti utasítás szerint aszalt fügével kellene megbolondítani, de a kamrában csak aszalt vörösáfonyát és sárgabarackot találtam, úgyhogy ezt tettem hozzá. A mandulától eszméletlenül könnyű lett, sokkal jobban csúszott, mint a lisztes változat, úgyhogy nektek is ezt a verziót ajánlom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...