r
Nosalty Logó

Linzertorta Éva házias konyhájától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva házias konyhája
Linzertorta Éva házias konyhájától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    240.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1007 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1938.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1601 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1571 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 4157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 421 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a vajjal egy tálban összemorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót a lekvár és tojássárgája kivételével, és összegyúrjuk.
  2. Megformázzuk, és frissentartó fóliába csomagoljuk. 60 percet hűtőben pihentetjük.
  3. Pihentetés után a tészta 1/4 részét levágjuk. Visszacsomagoljuk a fóliába, és felhasználásig hideg helyen tároljuk.
  4. A tésztát lisztezett felületen kb. 30 cm-es köralakra kinyújtjuk. Én egy tortagyűrű segítségével formáztam meg szép kerek formára. (A legegyszerűbb, ha mindjárt egy sütőpapíron formázzuk meg a tésztát.)
  5. A kinyújtott tészta közepén kb. 21 cm-es kört megjelölünk, csak annyira, hogy látszódjon a tésztán a jelölés.
  6. Majd egy vágóeszköz segítségével körben a tészta megmaradt szélét 1 cm szélességű csíkokra fölvágjuk.
  7. Miután fölvágtuk a csíkokat, a megjelölt 21 cm kört 200 g lekvárral egyenletesen megkenjük.
  8. A félretett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és egyforma szélességű csíkokra fölvágjuk. A lekvárral megkent részt berácsozzuk vele.
  9. A körben fölvágott csíkokból egy x formájú mintát alkotunk. Megjelölünk virtuálisan egy tésztacsíkot. Majd a hozzá jobbra eső csíkot balra ráhajtjuk a lekvárral megkent tészta széléig. Majd a virtuális csík mellett balra eső csíkot jobbra ráhajtjuk. A megjelölt virtuális csíkot balra hajtjuk.
  10. Ismét kihagyunk egy csíkot, és a jobbra eső csíkot balra hajtjuk, a kihagyott csíkot jobbra. Így folytatjuk körben ezt a mintát. Miután körben megalkottuk a mintát, a csíkok végénél lazán lenyomkodjuk.
  11. Tojássárgájával lekenjük a tetejét, és előre fölmelegített sütőben 200 fokon megsütjük kb. 30-35 percig. Jó étvágyat
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3336
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 18.

Receptkategóriák

Linzertorta Éva házias konyhájától
Éva házias konyhája 159 recept

Linzertorta, kedvelt sütemény a családunkban. Ezért több változatban is elkészítem. Sok esetben, mint  pl. ennél a receptnél is, saját magam alkotom meg a tészta receptjét. Ezzel  az x mintával készítetthez még süteményforma sem szükséges.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...