r
Nosalty Logó

Linzertekercs - Kétszínű keksz 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Linzertekercs - Kétszínű keksz 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 765 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 6109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 765 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    343.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4877.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1086 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    703.3 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3220 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2476 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 6109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 466 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először összekeverjük a száraz alapanyagokat, azaz a lisztet, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Majd belemorzsoljuk a margarint. Végül hozzáadjuk a tojássárgákat, és jól összekeverjük. Ha nem elég nedves a tészta, akkor annyi tejet adunk hozzá, amennyire szükségünk van, hogy jól össze tudjuk dolgozni.
  2. A tésztát ezután találomra megfelezzük (aki pontos akar lenni, az le is mérheti). Az egyiket körbetekerjük egy alufóliával, majd a hűtőbe tesszük, míg a másikhoz hozzáadjuk a kakaóport, és jól elkeverjük benne úgy, hogy mindenhova ugyanannyi jusson. Majd a másik tésztát is a hűtőbe tesszük.
  3. Míg a kakaós tészta hűl, addig kivesszük a sima linzertésztát, és 2-3 részre bontjuk, majd téglalap alakú tésztákat gyúrunk belőlük (lisztezett sodródeszkán). Ezután a tésztákat sodrófa segítségével feltekerjük, és rátesszük egy tálcára. Majd kivesszük a kakaós tésztát, és cukrozott sodródeszkán (!!!) a fehér linzertésztához hasonlóan kinyújtjuk, és ugyanannyi téglalap alakú tésztát sodrunk ki belőle.
  4. Ezután csak egy tésztát hagyunk a sodródeszkánkon, és rátesszük az egyik fehér linzertésztát, összenyújtjuk a kettőt, hogy egymást szépen fedjék, majd két oldalról feltekerjük a tészta közepéig, és középen szétvágjuk. Az így kapott rudakat a hűtőbe tesszük, majd a másik 1-2 tésztát ugyanígy megcsináljuk.
  5. Az elsőnek hűtőbe helyezett rudat kiszedjük, és ha jó kemény állagú, akkor egy vizezett hegyű késsel karikákat szelünk, majd sütőpapíros tepsibe helyezve, 5-10 percig sütjük őket 180 fokon. (Én sima alul-felül sütős sütőben készítettem.)
  6. Aki édesszájú, az a tetejét megszórhatja porcukorral vagy esetleg vaníliacukros porcukorral ;).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 12893
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A boltokban már sokszor láttam hasonló kinézetű linzert, és nagyon megtetszett. Úgyhogy egyik vasárnap úgy döntöttem, hogy megpróbálom elkészíteni. Biztosan nem ugyanolyan, mint a bolti, de az íze garantáltan finomabb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...