r
Nosalty Logó

Linzerkarika csokikrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Linzerkarika csokikrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    579 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    298.3 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3565.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    828 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1608 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2317 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 4735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A felkockázott hideg vajat a sütőporos liszttel elmorzsoljuk, a tojást a cukorral és a vaníliával elkeverjük, majd a lisztes vajhoz adjuk. Kanállal összekavarjuk, majd gyors mozdulattal összegyúrjuk. Két gombócot formálunk és 30 percre hidegre tesszük.
  2. A kihűlt tésztát 3 mm-re kinyújtjuk, kör alakú szaggatóval kivágjuk (a szaggató mérete 8 és 6 cm átmérőjű). Tortatálalóval tepsibe rakjuk (így könnyebb, nem szakad a tészta), 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Kinyújtjuk a másik gombócot is, kiszaggatjuk és a közepét is kiszúrjuk a 6 cm-es szaggatóval. Ezt a műveletet már a tepsiben végezzük el, így nem deformálódik a karika.

Krém

  1. A tördelt csokit a felforrósított tejszínnel leforrázzuk, addig kavarjuk, amíg a csoki elolvad. Ha szobahőmérsékletre hűlt, hozzákavarjuk a vajat. Hűtőbe tesszük és amikor teljesen kihűlt, habverővel felverjük. A korongokat megkenjük krémmel, ráhelyezzük a porcukorral megszórt tésztakarikákat. Csillagcsöves habzsákból a közepét is megtöltjük krémmel. Fogyasztásig hidegben tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 123
  • Össznézettség: 1568
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Linzerkarika csokikrémmel
Csiki Piroska 230 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...