r
Nosalty Logó

Linzer katicabogár

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Linzer katicabogár
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltéshez

Díszítéshez

Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltéshez

Díszítéshez

Összesen 2917 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltéshez

Díszítéshez

Összesen 407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.3 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1076 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 2917 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 407 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltéshez

Díszítéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot a margarinnal szétmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, és összegyúrjuk a tésztát.
  2. Egy kis darabot lecsípünk belőle, és hozzágyúrjuk a kakaóport. A maradék tésztába pedig belegyúrjuk a piros festéket.
  3. Ezt a tésztát kinyújtjuk, és 5 cm-es kerek kiszúróval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk. Majd a felére a kakaós tésztából golyókat formálunk, és kissé rányomjuk.
  4. Megsütjük tepsinként kb. 5-8 perc alatt.

Töltéshez

  1. Ha kihűltek, a lekvárral összetöltjük a tésztakorongokat.

Díszítéshez

  1. A csokit felolvasztjuk, és úgy mintázzuk a sütit, mint egy katicát.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35×40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1939
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Linzer katicabogár
Nikóka 172 recept

A kislányom szülinapi zsúrjára készült.

Hozzávalók

Tésztához

Töltéshez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...