r
Nosalty Logó

Linzer dominó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Linzer dominó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Egyéb hozzávalók:

Összesen 734 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Egyéb hozzávalók:

Összesen 7343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztához:

Egyéb hozzávalók:

Összesen 447 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 734 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    363.9 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3489.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    1610 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    943.8 g
  • Cukor
    460 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2002 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1603 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 7343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 447 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Egyéb hozzávalók:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A sütőporos lisztet a porcukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal morzsoljuk szét.
  2. Majd adjuk hozzá a tojást, és gyúrjuk össze a tésztát gyorsan, de alaposan.
  3. Nyújtsuk ki, majd egy téglalap alakú kiszúróval szaggassuk ki. Tegyük tepsibe, és tepsinként 190 fokon légkeveréses sütőben kb. 6-8 perc alatt süssük meg.

Egyéb hozzávalók:

  1. Ha kihűltek, kettőt-kettőt töltsünk össze lekvárral. Majd tegyük pár órára a hűtőbe, így könnyebb lesz bevonni.
  2. Az olajjal olvasszuk fel a tortabevonót, és egyenként mártsuk bele a sütiket.
  3. Ha megdermedt, díszítsük a felolvasztott fehér csokival.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35×40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2853
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Linzer dominó
Nikóka 172 recept

Ez a süti még tavasszal készült az oviba, a szülinapra.

Hozzávalók

Tésztához:

Egyéb hozzávalók:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...