Lime-os mahi-mahi filé újhagymás karalábéval
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A halhoz
A körethez
-
240g karalábé48 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
357
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A halhoz
A körethez
-
240g karalábé48 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
357
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 788.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 426.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 134 micro
-
K vitamin: 354 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1040 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1883 micro
Összesen
357
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 788.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 426.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 134 micro
-
K vitamin: 354 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1040 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1883 micro
Összesen
357
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
47
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A halhoz
- Ha a halfilék fagyasztottak, kiolvasztjuk őket, besózzuk, és rányomjuk a lime levét (1-2 karikát dísznek félreteszünk).
- Egy serpenyőben nagy lángon megpirítjuk a hal mindkét felét, majd kis lángon tovább sütjük, akár fedő alatt is. A mahi mahi húsa elég tömény, nem fog nagyon vizet engedni.
- Miközben elkészül a hal, meghámozzuk a karalábékat, és felkarikázzuk, ha túl nagyok a karikák, félbevágjuk őket.
- A kész halat kivesszük a serpenyőből, és beletesszük a karalábészeleteket. Ezeket is jól megpirítjuk. Sütési idejük attól függ, hogy mennyire akarjuk nyersen hagyni. Ha meg szeretnénk puhítani, akkor érdemes párolni úgy, hogy aláöntünk egy kis vizet, és lefedjük egy időre.
- Közben felkarikázzuk az újhagymákat, és kicsit sütjük őket közepes lángon a karalábékkal. Megsózzuk, és fokhagymázzuk a zöldsgeket.
- A kész halfilére és köretre borsot őrölünk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3908
- Feltöltés dátuma: 2011. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az egyik boltban épp tengeri herkentyűk voltak akciósak, ott találtam ezt a mahi-mahi filét. A szeletek ránézésre lazac-steakre hasonlítanak, és hasonlóan tömény húsa van, nem az a könnyed, vizes, mint a tengeri halaknak általában. A lazaccal ellentétben ez a hal nem a zsír-, hanem a fehérjetartalmának köszönhetően ilyen tápláló (tápértéke 100 g-ban: 161 kcal, 38 g fehérje, 2 g zsír, szénhidártot nem tartalmaz). A mahi-mahi egyébként hawaii név. A hal világszerte megtalálható a mérsékelt, szubtrópusi és trópusi övezet tengereiben is. 4-5 évet él, és 7-13 kg-ra nő meg. A karalábé pedig az egyik kedvenc zöldségem (mondjuk minden 2. zöldség a kedvencem :P), szoktam enni nyersen, főzve, most kicsit másképp készítettem el.